Η Αγγλία κερδίζει… 1,5 φορά τον χρόνο στο Nations League – Ρεκόρ νικών και «πρωτιάς» η Ελλάδα!

Πρώτη η Ελλάδα, πολύ πιο κάτω η Αγγλία, τα τελευταία έξι χρόνια! Αυτό ισχύει, όσο οξύμωρο και αν σας φαίνεται. Τα «τρία Λιοντάρια» έχουν έξι νίκες λιγότερες από τη «γαλανόλευκη», την οποία ουδείς ξεπερνά στο Nations League.



Η Αγγλία κερδίζει… 1,5 φορά τον χρόνο στο Nations League – Ρεκόρ νικών και «πρωτιάς» η Ελλάδα!

Πολλοί λένε πως η Αγγλία δεν ενδιαφέρεται για το Nations League. Άλλοι υποστηρίζουν πως αυτό δεν ισχύει. Αλλά ότι παίζει όσο μπορεί και πως η ήττα της από την Ελλάδα αποτελεί ακόμη μία χαρακτηριστική απόδειξη, αναφορικά με το ότι… δεν μπορεί πολλά.

Ίσως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι προφανές πως τα «τρία Λιοντάρια» δεν είναι καλά.

Βρέθηκα στην Αγγλία, είδα την εικόνα τους, τους έλειπε πάρα πολύ ο Χάρι Κέιν. Αλλά δεν χρειάστηκε να το πει  εκάστοτε δημοσιογράφος. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους.

Είναι τόσο απλό. Η Αγγλία δεν δημιούργησε ευκαιρίες στην Ελλάδα, η ομάδα του Λι Κάρσλεϊ δεν έμοιαζε να έχει πλάνο και δικαίως ηττήθηκε. Και κάπως έτσι, από το 2018 μέχρι και σήμερα, μετρά οκτώ νίκες στο Nations League!

Έχει κερδίσει οκτώ διαφορετικές αναμετρήσεις. Επτά σε κανονική διάρκεια και μία στη διαδικασία των πέναλτι, απέναντι στην Ελβετία. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα μετρά έξι νίκες περισσότερες!

Έχει επικρατήσει σε 14 περιπτώσεις, την στιγμή που η Αγγλία κερδίζει – αναλογικά με τους αριθμούς 1,5 φορά ανά 365 ημέρες!

Σημείωση; Δεν υπάρχει χώρα που να έχει κερδίσει περισσότερες φορές από την Ελλάδα στον θεσμό!

Αναλυτικά, οι νίκες της Αγγλίας στο Nations League:

Ισπανία – Αγγλία 2-3

Αγγλία – Κροατία 2-1

Ελβετία – Αγγλία 0-0 (5-6 πεν.)

Ισλανδία – Αγγλία 0-1

Αγγλία – Βέλγιο 2-1

Αγγλία – Ισλανδία 4-0

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2

Αγγλία – Φινλανδία 2-0

 

Δημήτρης Μανάκος