Οι Άγγλοι πανηγύρισαν την απόφαση του VAR για την Σκωτία: Το σερί των 385 ημερών στο Nations League… συνεχίζεται!

Βρέθηκε έναν… VAR μακριά! Δεν τα κατάφερε όμως η Σκωτία. Και κάπως έτσι, το σερί της Αγγλίας συνεχίζεται απέναντί της, συμπληρώνοντας 385 ημέρες «ζωής»…



Οι Άγγλοι πανηγύρισαν την απόφαση του VAR για την Σκωτία: Το σερί των 385 ημερών στο Nations League… συνεχίζεται!

Τα έδωσε όλα η Σκωτία. Βρέθηκε μία «ανάσα» από το να πάρει ένα τεράστιο αποτέλεσμα απέναντι στην Κροατία.

Ηττήθηκε με 2-1, αλλά ισοφάρισε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με τον Τσε Άνταμς. Ο VAR παρενέβη, το γκολ ακυρώθηκε και το υπάρχον σκορ παρέμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο μετά άλλωστε, καθώς ο χρόνος των καθυστερήσεων είχε εκπνεύσει.

Για μία ακόμη εβδομάδα λοιπόν στο Nations League, το σερί της Αγγλίας απέναντι στην Σκωτία συνεχίζεται. Σε τι ακριβώς αναφερόμαστε; Στο γεγονός πως εδώ και 385 ημέρες, από τον Σεπτέμβριο του 2023, δεν υπάρχει εβδομάδα που η ομάδα του Στιβ Κλαρκ να έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τα «τρία Λιοντάρια», στην ίδια αγωνιστική!

Πέρασαν 385 ημέρες λοιπόν, από την τελευταία φορά. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου τότε, όταν η Αγγλία έχανε με 1-0 από την Ιταλία εκτός έδρας και οι Σκωτσέζοι επικρατούσαν με 2-1 της Ιρλανδίας, χάρη σε ένα γκολ του Ρίτσι στο 82ο λεπτό.

Αν ισοφάριζαν την Κροατία, το σερί θα «έσπαγε», καθώς θα είχε έναν βαθμό η ίδια και «μηδέν» οι Άγγλοι, μετά την «σοκαριστική» ήττα από την Ελλάδα στο «Wembley». Αλλά δεν συνέβη…

Δημήτρης Μανάκος