Σοβαρεύτηκε κι έκανε αυτό που έπρεπε η Αγγλία στο Ελσίνκι!

Η Αγγλία τρεις μέρες μετά το σοκ από την Ελλάδα στο Λονδίνο, παρουσιάστηκε με την πρέπουσα σοβαρότητα για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Φινλανδία και επιβλήθηκε με σκορ 3-1. Με πολλές αλλαγές παρέταξε τα «τρία λιοντάρια» ο Λι Κάρσλεϊ αριστερό μπακ έπαιξε ο Αλεξάντερ - Άρνολντ!



Σοβαρεύτηκε κι έκανε αυτό που έπρεπε η Αγγλία στο Ελσίνκι!

Αυτή τη φορά η Αγγλία κατάφερε να δείξει στο γήπεδο πως είχε μπει σε αναμέτρηση ως φαβορί και τιμούσε τον τίτλο της. 

Τα «τρία λιοντάρια» που είχαν έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα και με τον Χάρι Κέιν να επιστρέφει και να ξεκινά, έδειξαν από πολύ νωρίς πως δεν υπήρχε καμία διάθεση για παιχνίδια και χαλαρότητα. 

Στο 18ο λεπτό από υπέροχη μπαλιά του Γκόμες που ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή της Αγγλίας, ο Γκρίλις τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι στο Ελσίνκι συνέχισαν να έχουν υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας και να επιδεικνύουν την υπεροχή του έναντι των Φινλανδών, φτάνοντας σε ακόμα δυο τέρματα στο δεύτερο μέρος. 

Στο 74' από τρομερή εκτέλεση φάουλ του... αριστερού μπακ, Αλεξάντερ - Άρνολντ έγινε το 2-0 και το τρίτο γκολ για τους φιναλίστ του Euro 2024 ήρθε στο 84' με τον Γουότκινς να κάνει το γύρισμα για τον Ράις στη μικρή περιοχή. 

Το τελικό 3-1 μειώνοντας για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε ο Χόσκονεν στο 87ο λεπτό με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. 

Η Αγγλία επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα (2-1) από την Ελλάδα στο «Γουέμπλεϊ», το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο Κάρσλεϊ είδε τους παίκτες του στην κατάσταση που θα έπρεπε να τους έχει δει και στο ματς με τη «γαλανόλευκη», ενώ, λίγη ώρα νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέτει υποψηφιότητα για να γίνει ο νέος μόνιμος ομοσπονδιακός κόουτς.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης