Η ατάκα του Γιώργου Μασούρα στο England365: «Παίξαμε για τον Τζορτζ, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει…»

Η αναμέτρηση ολοκληρώνεται. Τα πιο δύσκολα 180 λεπτά στην καριέρα των διεθνών της Ελλάδας λαμβάνουν τέλος. Η Εθνική κάνει το 2Χ2 κόντρα σε Αγγλία και Ιρλανδία, μένει πρώτη στον όμιλο και καθιστά υπερήφανο τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Όλοι έπαιξαν για αυτόν. Αυτό θα κάνουν από εδώ και πέρα. Αυτό μας είπε ο Γιώργος Μασούρας, μετά το ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δηλώνοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως αδυνατεί ακόμα να συνειδητοποιήσει όσα έχουν συμβεί…



Η ατάκα του Γιώργου Μασούρα στο England365: «Παίξαμε για τον Τζορτζ, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει…»

Δηλώσεις στον Δημήτρη Μανάκο

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα είναι πολύ υπερήφανος. Αυτό είναι δεδομένο. Η Εθνική μας ομάδα έπαιξε και για αυτόν. Ή μάλλον… Έπαιξε μόνο για αυτόν και το αφιέρωσε δύο πολύ σημαντικές νίκες στο Nations League.

Επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στο «Wembley», σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, και εν συνεχεία, έδωσε μεγαλύτερη… αξία στη νίκη της, κάνοντας το 4Χ4 στον θεσμό, κόντρα στην Ιρλανδία.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι όμως, να αγωνίζεται υπό αυτή τη συνθήκη ένας ποδοσφαιριστής; Πολύ! Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε ο Γιώργος Μασούρας, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Ιρλανδία, λέγοντας πως κάθε ματς ήταν ιδιαίτερο. Τόσο αυτό στο «Νησί», που η «πληγή» ήταν «νωπή» ακόμη, όσο και αυτό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Νομίζω πως το κάθε ματς έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Εκεί, ήταν πολύ νωπό το πράγμα. Τώρα, ήμασταν στην Ελλάδα, μαζί με τον κόσμο μας.

Έπρεπε να τιμήσουμε τον Τζορτζ με την παρουσία μας, μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Αυτό μας ζήτησε ο κόσμος και αυτό ακριβώς κάναμε.»

Όσον αφορά για το κατά πόσο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε ένα 90άλεπτο, μετά από μία «τραγωδία», ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αφοπλιστικός…

«Προσπαθούσαμε να το παραμερίσουμε στο παιχνίδι και μόνο. Δεν το καταφέραμε στον απόλυτο βαθμό. Ήταν συνεχώς στο μυαλό μας. Είμαστε επαγγελματίες, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι απλά. Κατορθώσαμε όμως, να κάνουμε αυτό που θέλαμε αγωνιστικά…»

Στο φινάλε της συζήτησης, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα μπορούσε ο ίδιος να μας εξιστορήσει για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, μετά τη συνύπαρξή τους στην Εθνική Ελλάδος…

«Είναι τόσα πολλά. Έχουμε πει πάρα πολλά με τον Τζορτζ. Ήμασταν πολύ κοντά. Δεν μπορώ να εκφραστώ πάνω σε αυτό. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα…»

 

*Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Μασούρα για τη συζήτηση και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο!