Το πήρε ξανά πάνω του ο Σόμποσλαϊ, ηγέτης με τα όλα του στην εθνική Ουγγαρίας (vid)

Όσα κάνει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ως αρχηγός ,στα 23 του χρόνια, θα έπρεπε να λαμβάνουν μεγαλύτερη αναγνώριση από τον κόσμο και τον Τύπο. Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ ξαναπήρε την Ουγγαρία από το χέρι και όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής, οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο 2-0 επί της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. 



Το πήρε ξανά πάνω του ο Σόμποσλαϊ, ηγέτης με τα όλα του στην εθνική Ουγγαρίας (vid)

Από τους κορυφαίους χαφ της Ευρώπης. Δίχως καμία αμφιβολία. Ευτυχισμένοι άπαντες στη Λίβερπουλ που τον έχουν στην ομάδα και που ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ποντάρουν πάνω του. Ακόμα και για την πιο δύσκολη «αποστολή». 

Ο «Σόμπο» το βράδυ της Δευτέρας πήρε την εθνική ομάδα της πατρίδας του από το χέρι για το 2-0 απέναντι στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Υπέροχη κίνηση στην περιοχή και διαγώνιο αριστερό σουτ στο πρώτο μέρος, εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. 

Πολύ περισσότερο από τα δυο γκολ απέναντι στον Τζέκο και την παρέα του, όμως, έχει σημασία το γεγονός πως ήταν πρώτος σε ανακτήσεις κατοχής (7) στο χώρο του κέντρου και είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε κερδισμένες μονομαχίες (7) για την Ουγγαρία. Όπως επίσης ολοκλήρωσε και τις περισσότερες ντρίμπλες (4). 

Στα 23 του, όλοι στηρίζονται πάνω του. Κι εκείνος κάνει όλη τη δουλειά. Ακούραστος και δίχως να παραπονεθεί για το παραμικρό. Ίσα - ίσα που με όσα κάνει στο γήπεδο, αισθάνεται συνεχώς δυνατός και επιζητά τα περισσότερα πράγματα. Ακόμα ένα «δώρο» που έκανε ο Κλοπ στη Λίβερπουλ και το οποίο δώρο το χαίρεται τώρα ο Σλοτ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης