Ο Μίντε γυρίζει στο Νιούκαστλ, έχοντας πράγματα να (από)δείξει!

Η επιστροφή του Γιανκούμπα Μίντε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την αναμέτρηση της Νιούκαστλ απέναντι στην Μπράιτον, συγκεντρώνει τα βλέμματα για την 8η αγωνιστική της Premier League. Διότι γυρνά σε ένα γήπεδο που δεν τον πίστεψε ποτέ, σε μία ιστορία που θυμίζει πολλές χαμένες ευκαιρίες, μία μετακίνηση στη Δανία και μία ακριβή μεταγραφή, που αρχίζει να δικαιώνεται!



Ο Μίντε γυρίζει στο Νιούκαστλ, έχοντας πράγματα να (από)δείξει!

Ο Μίντε υπέγραψε το καλοκαίρι του 2023, με ένα σχετικά χαμηλό ποσό, λίγο κάτω από έξι εκατομμύρια στην Οντένς (ομάδα της Δανίας), με την πορεία  του στη Νιούκαστλ να είναι σύντομη. Σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή του, παραχωρήθηκε δανεικός στη Φέγενορντ για μια ολόκληρη σεζόν, όπου διακρίθηκε υπό την καθοδήγηση του νυν προπονητή της Λίβερπουλ, Άρνε Σλοτ.

Παρά την σπουδαία περσινή σεζόν, με 10 γκολ σε 27 εμφανίσεις, δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Έντι Χάου. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Μπράιτον. Η πώληση του έφτασε τα 33 εκατομμύρια ευρώ, με τους φίλους της ομάδας να έχουν έντονη ανησυχία γι’ αυτήν τη βιαστική ενέργεια. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μέχρι τότε, ο Ζοάο Πέδρο αποτελούσε την πιο ακριβή κίνηση του club και εν συνεχεία ο Ρουτέρ από τη Λιντς, με 40 εκατομμύρια!

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Μίντε όμως, συνεχίζονται και την φετινή περίοδο, καθώς έχει καταγράψει μία ασίστ και ένα γκολ. Αυτό στην ανατροπή της Μπράιτον απέναντι στην Τότεναμ, στο εντυπωσιακό 3-2, την στιγμή που έχει βρει δίχτυα και στην πρόσφατη αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Γκάμπιας με τη Μαδαγασκάρη στο ισόπαλο 1-1.

Επομένως, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του, με τον ίδιο να θέλει σίγουρα να δώσει απαντήσεις με την αγωνιστική του εικόνα. Το τι θα συμβεί, θα φανεί στην προσεχή αναμέτρηση της Νιούκαστλ με τη Μπράιτον, με τις δύο ομάδες να «συγκατοικούν» στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς.

Κωνσταντίνος Μακρής