Φοβερή αντεπίθεση 8 λεπτών για την Τότεναμ και μεγαλειώδης νίκη επί της Γουέστ Χαμ στη «μάχη» του Λονδίνου!

Ο Ποστέκογλου προσωρινά άρχισε να βλέπει... σύννεφα πάνω από το Tottenham Hotspur Stadium έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε, αλλά η Τότεναμ πείσμωσε. Και αυτή τη λονδρέζικη «μάχη» δεν την κέρδισε απλά, αλλά έφτασε σε θρίαμβο! Και χρειάστηκε μόλις 8 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να διαμορφώσει το επιβλητικό 4-1! 



Φοβερή αντεπίθεση 8 λεπτών για την Τότεναμ και μεγαλειώδης νίκη επί της Γουέστ Χαμ στη «μάχη» του Λονδίνου!

Το πλάνο που ζήτησε και πήρε ο σκηνοθέτης από την έκφραση του προσώπου του Άγγελου Ποστέκογλου στο 18ο λεπτό έπειτα από κακή αντίδραση της άμυνας της Τότεναμ που επέτρεψε στον Κούντους από αριστερά ν' ανοίξει το σκορ για τα «σφυριά» ήταν αφοπλιστικό. 

Ο κόουτς των «σπιρουνιών» είδε την ομάδα του να δέχεται ξανά φθηνό γκολ, τους παίκτες του να μην είναι συγκεντρωμένοι σε μια φάση που είχαν αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσουν, όμως, όλα έγιναν πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Και ο ήλιος πάνω από το Tottenham Hotspur Stadium έλαμψε! 

Ο Κουλουσέφσκι που σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρει να βγαίνει μπροστά, ισοφάρισε στο 36ο λεπτό για να υπάρχει ισορροπία στην ανάπαυλα κι έπειτα όσα συνέβησαν φανέρωσαν την αποφασιστικότητα των γηπεδούχων και την ανάγκη που είχαν να φανούν αμείλικτοι στις ευκαιρίες που θα δημιουργούσαν. Και σκόραραν τρεις φορές σε 8' για το θριαμβευτικό 4-1. 

Ο Ο Μπισουμά στο 52’ από ωραίο στρώσιμο του Ουντόγκι ολοκλήρωσε την ανατροπή, ο Τοντιμπό πέτυχε αυτογκόλ στο 55’ με την μπάλα να χτυπά πάνω του σε μια προσπάθεια του Αρεολά ν’ αποκρούσει, ενώ στο 60’ ο Σον τελείωσε το ματς φεύγοντας με άνεση στην αντεπίθεση έπειτα από ωραία προωθημένη μπαλιά του Πάπε Σαρ.

Η Τότεναμ είχε πετύχει το στόχο της, είχε «καθαρίσει» το ντέρμπι παρά την αρχική ανησυχία όταν τα «σφυριά» είχαν πάρει το προβάδισμα, ενώ, τελείωσαν το ματς και με παίκτη περισσότερο. Στο 86ο λεπτό κι έπειτα από σύρραξη των παικτών, ο Κούντους απώθησε βίαια από το πρόσωπο τον Φαν ντε Φεν, ο ρέφερι το είδε στο on-field review και διόρθωσε την κίτρινη κάρτα που του είχε δείξει αρχικά, βγάζοντας δικαίως την κόκκινη.

Κώστας Ζάλιαρης