Απαραίτητο ξέσπασμα από τη Γιουνάιτεντ, τεράστια Λέστερ στο Σαουθάμπτον!

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστές τους Χόιλουντ και Γκαρνάτσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε ημέρες… ηρεμίας με το 2-1 επί της Μπρέντφορντ. Μαγικό come-back για τη Λέστερ σε επικό παιχνίδι απέναντι στη Σαουθάμπτον με το 3-2 να διαμορφώνεται στο 90’+8’! Πέρασε με τριάρα (3-1) από το Craven Cottage η Άστον Βίλα, σπουδαία νίκη (1-0) η Μπράιτον στο Νιούκαστλ.



Απαραίτητο ξέσπασμα από τη Γιουνάιτεντ, τεράστια Λέστερ στο Σαουθάμπτον!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 2-1

Από τις φωνές και τα έντονα παράπονα ελέω του γκολ της Μπρέντφορντ και της απουσίας του Ντε Λιχτ από την άμυνα, στο ξέσπασμα του «Ολντ Τράφορντ» και του Τεν Χαγκ στην άμεση ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπρέντφορντ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο παιχνίδι του Μάντσεστερ με τον Πίνοκ στο 45’+5’, σε μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς «κόκκινων διαβόλων».

Ο Ντε Λιχτ που είχε χτυπήσει στο κεφάλι πολύ νωρίτερα, μάτωσε ξανά, αναγκάστηκε να βγει εκτός παιχνιδιού, ο ρέφερι δεν τον άφησε να ξαναμπεί πριν από την εκτέλεση του κόρνερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και οι «bees» με κεφαλιά σε σημείο που δεν υπήρχε ορθή αμυντική αντίδραση, έκαναν το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να κάνει τον κόσμο της να ξεσηκωθεί πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος, με τον Γκαρνάτσο να πλασάρει μονοκόματα στο 47’ από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από ωραίο γέμισμα του Ράσφορντ. Στο 62’ και μετά από φοβερή έμπνευση του Μπρούνο για ν’ αφήσει προς τα πίσω με τακουνιά, ο Χόιλουντ με υπέροχη λόμπα έγραψε το 2-1 για την ολική ανατροπή. Το αποτέλεσμα μόνο καλό κάνει στον Τεν Χαγκ, για τον οποίο πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες πάλι υπήρχε έντονο κλίμα αμφισβήτησης και… αναμονής για απόλυση.

Φούλαμ – Άστον Βίλα 1-3

Η Βίλα μπορεί να δέχθηκε γκολ που θα χαρακτήρισε απαράδεκτο προς τους παίκτες του ο Έμερι στ’ αποδυτήρια στην ανάπαυλα, αλλά φρόντισε να περάσει σαν… σίφουνας από το «Craven Cottage» με το τελικό 3-1. Ο Ραούλ Χιμένες από το βολέ του Λένο στο 5ο λεπτό κι αφού ταλαιπώρησε τον Πάου Τόρες έκανε το 1-0, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, όμως, να μην επενδύει στο εξαιρετικό ξεκίνημα. Βέβαια, αν ο Αντρέας Περέιρα στο 17' είχε ευστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι και δεν είχε νικηθεί από τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, προφανώς θα μιλούσαμ για μια πολύ διαφορετική ιστορία...

Οι «Villans» ισοφάρισαν άμεσα με το μακρινό σουτ του Ρότζερς στο 9ο λεπτό, έκαναν την ανατροπή με τον Όλι Γουότκινς να παίρνει φοβερή γυριστή κεφαλιά στο 59’ και ο Ντιόπ στο 69’ βρέθηκε στην πορεία ενός γυρίσματος από αριστερά για να κάνει το 3-1 με αυτογκόλ. Προτού οι φιλοξενούμενοι στο Λονδίνο φτάσουν στο τρίτο τέρμα… ασφαλείας, ο Άντερσεν είχε αποβληθεί από την άμυνα των «cottagers» σε μια εξέλιξη που αποδείχθηκε καθοριστική για την αδυναμία της Φούλαμ να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Στο φινάλε αποβλήθηκε από πλευράς φιλοξενούμενων ο Φίλοτζιν.

Σαουθάμπτον – Λέστερ 2-3

Χρειαζόταν την πρώτη νίκη στη σεζόν η Σαουθάμπτον, θα έκανε ό,τι περνά από τα πόδια της, ώστε να πανηγυρίσει, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο, ούτε τώρα τα κατάφερε!

Προηγήθηκε με 2-0 στην 8η αγωνιστική της Premier League απέναντι στη Λέστερ, κρατούσε ο Άαρον Ράμσντεϊλ, αλλά στην Αγγλία, πολλές φορές, τρεις στιγμές είναι αρκετές για να αλλάξει πλήρως μία ολόκληρη συνάντηση. Και οι «αλεπούδες» έκαναν μία… μυθική ανατροπή!

Ο Άρτσερ έκανε το 1-0 στο 8ο λεπτό, για να έρθει 20 λεπτά αργότερα ο Αρίμπο και να μετουσιώσει σε ασίστ την πάσα του Γουόκερ Πίτερς. Αυτός έκανε το 2-0 στο 28’ και κάπως έτσι, το προβάδισμα της Σαουθάμπτον φάνταζε ισχυρό.

Δεν ήταν όμως. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Λέστερ μείωσε σε 2-1 με τον Μπουανανότε, για να ακολουθήσει η αποβολή του Φρέιζερ.

Στο 72’ ο Άαρον Ράμσντεϊλ έκανε μία απίστευτη απόκρουση, αλλά δεν αρκούσε. Ο παίκτης της Σαουθάμπτον υπέπεσε σε πέναλτι, δέχθηκε κόκκινη κάρτα και ο Βάρντι έκανε το 2-2.

Από εκεί και πέρα, φάσεις είχαν αμφότερες, αλλά η Λέστερ πήρε το «τρίποντο». Ο Αγιού βρέθηκε μόνος του, σε στατική φάση, η μπάλα πήγε σε αυτόν και το 3-2 είναι γεγονός, για ένα σπουδαίο «διπλό» της φιλοξενούμενης!

Νιούκαστλ – Μπράιτον 0-1

Η Μπράιτον κατάφερε να προκαλέσει την πρώτη εντός έδρας ήττα της Νιούκαστλ από τον Ιανουάριο του 2024! Και το πέτυχε με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να ολοκληρώνει μια εξαιρετική επίθεση και συνεργασία.

Αν και οι «καρακάξες» είχαν αρκετές καλές στιγμές για να σκοράρουν, με τους Γκόρντον και Ίσακ να κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το απόγευμα του Σαββάτου για τους αμυντικούς των «γλάρων», τελικά ήρθε το σπουδαίο «διπλό».

Το σύνολο του Χούρτσελερ έφυγε από το St. James’ Park με όλους τους βαθμούς, χάρη στο ωραίο 1-2 του Γουέλμπεκ με τον Ρίτερ ώστε ο Άγγλος να ξεφύγει από τον Μπερν και έχοντας βρεθεί πια σε θέση βολής, πέτυχε το καθοριστικό γκολ για το 1-0 στο 35ο λεπτό.

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος