Η Μπόρνμουθ κέρδισε την Άρσεναλ που «αυτοκτονούσε» - Κόκκινη, πέναλτι και ένα χαμένο τετ-α-τετ στο 0-0!

Πρώτη ήττα για την Άρσεναλ στην τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και μία τεράστια νίκη της Μπόρνμουθ, δίχως αμφιβολία. Κόστισαν τα λάθη στους «κανονιέρηδες», έμειναν με «10» παίκτες», έκαναν… πέναλτι, έχασαν και τετ-α-τετ, με το σκορ στο 0-0. Δύο γκολ σε εννέα λεπτά έκριναν τελικά τη συνάντηση, στην πρώτη νίκη των «κερασιών» επί της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα στο «Βιτάλιτι», μετά από έξι χρόνια!



Η Μπόρνμουθ κέρδισε την Άρσεναλ που «αυτοκτονούσε» - Κόκκινη, πέναλτι και ένα χαμένο τετ-α-τετ στο 0-0!

Επρόκειτο δεδομένα για ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της Άρσεναλ, από πλευράς απόδοσης.

Γιατί όσον αφορά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα το χειρότερο για τους «κανονιέρηδες». Η πρώτη τους φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις είναι γεγονός. Και έμελλε να έρθει από την Μπόρνμουθ, η οποία εκμεταλλεύτηκε πλήρως το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Η αποβολή του Γουίλιαμ Σαλιμπά είναι αυτή που κρίνει επί της ουσίας και το παιχνίδι. Οι Λονδρέζοι είδαν τον Γάλλο να μένει εκτός αγώνα από νωρίς, γύρισαν πίσω και αναλώθηκαν στο να μην ηττηθούν από τα «κεράσια».

Πίστευαν πως θα βρουν την στιγμή τους, είχαν περιορίσει τα λάθη και τις καλές στιγμές των γηπεδούχων. Και πράγματι, αυτή ήρθε 90 δευτερόλεπτα αφού πέρασε ο Μαρτινέλι στο γήπεδο.

Βρέθηκε απέναντι από τον Κέπα, σε θέση τετ-α-τετ, σημάδεψε πολύ άσχημα και νικήθηκε από τον Ισπανό.

Δύο λεπτά μετά, η Άρσεναλ «πλήρωσε» τη χαμένη της ευκαιρία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Κρίστι και μία φοβερή «κομπίνα» της Μπόρνμουθ, που έβγαλε μόνο του τον Σκωτσέζο.

Εννέα λεπτά μετά, ένα ακόμη λάθος αποδείχθηκε «καταδικαστικό». Αυτή τη φορά, έλαβε χώρα από τον Κίβιορ. Γύρισε άσχημα πίσω την μπάλα, ο Ράγια έκανε πέναλτι και ο Κλάιφερτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δημήτρης Μανάκος