Είναι πρόβλημα οι κόκκινες κάρτες για την Άρσεναλ; Το παράδειγμα της Λέστερ, της Σίτι και όσα συνέβαιναν επί Βενγκέρ

Τρεις κόκκινες κάρτες σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε κάθε παιχνίδι που ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο, η Άρσεναλ έχασε βαθμούς. Και πλέον έχει μείνει πίσω από τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί ν' αποδειχθεί; Τί συνέβαινε με άλλες ομάδες που διεκδικήσαν το πρωτάθλημα και πώς το διαχειρίστηκε ο Βενγκέρ; 



Είναι πρόβλημα οι κόκκινες κάρτες για την Άρσεναλ; Το παράδειγμα της Λέστερ, της Σίτι και όσα συνέβαιναν επί Βενγκέρ

Η Άρσεναλ έμεινε στο -3 από τη Σίτι και στο -4 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ μετά το 2-0 από την Μπόρνμουθ που ήρθε... «εντελώς αναμενόμενα», όπως τόνισε και ο Αρτέτα από τη στιγμή που η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο στο Vitality Stadium. 

«Δεν γίνεται να παίζεις με 10 για 65' και να μην περιμένεις ότι θα χάσεις βαθμούς» ήταν τα λόγια του Ισπανού προπονητή, που έχει δει τρες ποδοσφαιριστές του ν' αντικρίζουν το κόκκινο χρώμα της κάρτας του ρέφερι, σε αναμετρήσεις που τελικά «στράβωσε» το αποτέλεσμα. 

Η Άρσεναλ «ισοφάρισε» τις κόκκινες κάρτες που είχε μετρήσει και η Λέστερ το 2016, στην παραμυθένια της σεζόν, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Καμία άλλη ομάδα που έφτασε στην πηγή και ήπιε το γάργαρο νερό ανεβαίνοντας στο θρόνο από τις «αλεπούδες» και μετά, δεν είχε περισσότερες από 2 κόκκινες μέσα στη σεζόν. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Σίτι είχε τέσσερις κόκκινες κάρτες την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, όταν η Λίβερπουλ αναρριχήθηκε επί Covid στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. 

Αν κάτι προσφέρει παρηγοριά, πάντως, στους «κανονιέρηδες», είναι πως στα τρία πρωταθλήματα που πανηγύρισε ο Αρσέν Βενγκέρ ως κόουτς της ομάδας, ποτέ δεν είχε λιγότερες από 3 κόκκινες. Και μάλιστα, τη σεζόν 2001-2002 είχε 6 ποδοσφαιριστές που είχαν αποβληθεί! Και πάλι τερμάτισε πρώτος! 

Κώστας Ζάλιαρης