Ο υποτιμημένος, κύριος Κρις Γουντ: Ένας στράικερ ολκής που... περνά στα ψιλά

Άλλο ένα γκολ, αφιερωμένο ήδη στο παιδάκι που περιμένει με τη σύντροφό του. Κι αυτό μπορεί να τον κάνει να ... πετάξει ακόμα πιο ψηλά στη λίστα των σκόρερ. Ο Κρις Γουντ είναι ένας στράικερ ολκής, που όμως θεωρείται τρομερά υποτιμημένος, λόγω των προβολέων που έχουν στραφεί σε Μάντσεστερ και Λονδίνο. 



Ο υποτιμημένος, κύριος Κρις Γουντ: Ένας στράικερ ολκής που... περνά στα ψιλά

Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Νότιγχαμ Φόρεστ έκρινε το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, το βράδυ της Δευτέρας. Από κεφαλιά πάσα του Τσάλομπα, με μονοκόματο δεξί τελείωμα εκτός περιοχής και με τον Ντιν Χέντερσον να υπολογίζει λανθασμένα την πορεία της μπάλας, διαμορφώθηκε το 1-0 που σήμανε την πρώτη εντός έδρας νίκη της ομάδας του Νούνο Σάντο για τη φετινή σεζόν. 

Ο Γουντ έφτασε στα 5 τέρματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, αλλά από τη στιγμή που σημειώθηκε η αλλαγή προπονητή στη Φόρεστ, στα τέλη του 2023, οι επιδόσεις του είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακές. 

Έχει πετύχει 16 τέρματα από τον περασμένο Δεκέμβριο και σε αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι και αυτή τη στιγμή, είναι τρίτος σκόρερ στη Λίγκα πίσω μονάχα από τους Έρλινγκ Χάαλαντ (23) και Κόουλ Πάλμερ (22). 

Αυτοί οι δύο είναι και ο λόγος που ο Νεοζηλανδός επιθετικός δεν απολαβάνει τα credits που του αναλογούν, αν και δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει και τόσο. Έχει στείλει τη Φόρεστ στην 8η θέση αυτή τη στιγμή μαζί με την Τότεναμ και μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει ίδια επίδοση στο σκοράρισμα ανά 90λεπτο, μαζί με τον Πάλμερ, από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου! 

Οι δυο τους είναι στα 0,8 γκολ/ματς, ο Χάαλαντ σκοράρει κατά μέσο όρο 1 φορά ανά 90', ενώ πιο χαμηλά είναι οι Ίσακ (0,7/90') και Σαλάχ (0,6/90'). 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης