Και με... αυτογκόλ, η Άρσεναλ έκανε τη δουλειά!

Με λίγη δόση τύχης, με ανωτερότητα, αλλά με ένα… αυτογκόλ, η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη νίκη της για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Επικράτησε 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Λονδίνο, χάρη στην πλάτη του Ρίζνικ που μεσολάβησε για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Ανησυχία για Καλαφιόρι…  



Και με... αυτογκόλ, η Άρσεναλ έκανε τη δουλειά!

Η ευκαιρία με το αμαρκάριστο σουτ του Ρικάρντο Καλαφιόρι στο 6ο λεπτό, με τον Ιταλό να μην έχει σωστή τοποθέτηση του κορμιού και ν’ αστοχεί από θέση βολής, ήταν η ένδειξη. Η Άρσεναλ ήθελε ρόλο οδηγού στο ματς και απόλυτο έλεγχο απέναντι στη Σαχτάρ, την οποία επέλεξε να παρακολουθήσει δια ζώσης και ο Μικάιλο Μούντρικ, από τη στιγμή που είναι η πρώην ομάδα του.

Οι Λονδρέζοι είχαν καλές στιγμές, ήταν πειθαρχημένοι, δεν έφτιαχναν ευκαιρίες με το τσουβάλι, αλλά όταν χρειάστηκαν και λίγο την τύχη, την είχαν με το μέρος τους. Κάπως έτσι στο 29ο λεπτό από την ατομική ενέργεια του Μαρτινέλι από αριστερά – ενδεχομένως και να εκνεύρισε τους συμπαίκτες του η επιμονή του – η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην πλάτη του Ρίζνικ και πήγε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0 με αυτογκόλ των Ουκρανών.

Η αναμέτρηση είχε πάρει τέτοια μορφή που αν η αγγλική ομάδα κατάφερνε να βρει άλλο ένα γκολ, φάνταζε απίθανο να επιστρέψει πια η Σαχτάρ στο παιχνίδι. Δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστική. Το έψαξε το γκολ ηρεμίας και σιγουριάς για τη νίκη η ομάδα του Αρτέτα, με τους Χάβερτς και Μαρτινέλι ν’ αγχώνουν τον Ρίζνικ στα καρέ της Σαχτάρ.

Το κακό για τον Αρτέτα ήταν πως ο Καλαφιόρι έπρεπε να γίνει αναγκαστική αλλαγή με ενοχλήσεις στο γόνατο. Στο 75ο λεπτό οι Λονδρέζοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι στην περιοχή, το οποίο ο ρέφερι ήθελε να δει και στο on-field review. Ο Τροσάρ στο 77’ ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, αλλά νικήθηκε με τα πόδια από τον Ρίζνικ. Φοβερή ευκαιρία έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 90' + 2', με τον Ράγια να πέφτει στην αριστερή του γωνιά και να διώχνει τον κίνδυνο, κρατώντας το εύθραυστο σκορ και προσφέροντας όλους τους βαθμούς στην ομάδα του. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης