Το ιδιαίτερο 3-3-4 που εφάρμοσε ο Μαρέσκα κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο… χαφ, Κουκουρέγια

Ο Κουκουρέγια δεν κινήθηκε σχεδόν ποτέ στην αριστερή πτέρυγα στο ΟΑΚΑ. Επέστρεφε εκεί μόλις η Τσέλσι έπρεπε ν’ αμυνθεί. Και κάθε φορά έπαιρνε χώρο στα χαφ. Ο Μαρέσκα παρουσίασε την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ με το 3-3-4 και στέκονται σε αυτό το σχηματισμό οι Άγγλοι…  



Το ιδιαίτερο 3-3-4 που εφάρμοσε ο Μαρέσκα κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο… χαφ, Κουκουρέγια

Οι «μπλε» του Λονδίνου πέτυχαν και δεύτερη νίκη στη League Phase του Conference League και το έκαναν ξανά με τέσσερα τέρματα, όπως ακριβώς και κόντρα στη Γάνδη στο Λονδίνο.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστικός, «έσβησε» μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε και η ομάδα του Λονδίνου έκανε ό,τι ήθελε.

Ο Έντσο Μαρέσκα είχε αλλάξει και τους 11 που είχαν αγωνιστεί την περασμένη Κυριακή στο «Άνφιλντ» και έβαλε ουσιαστικά τον Ντισασί με τους Μπαντιασίλ και Ρενάτο στην τριάδα των στόπερ. Σε κατάσταση άμυνας, ο πρώτος εκ των προαναφερθέντων πήγαινε στο δεξί άκρο, ο Κουκουρέγια στο αριστερό και ο Ισπανός άλλαζε τελείως ρόλο σε κατάσταση επίθεσης.

Πήγαινε κοντά στους Έντσο και Ντούσμπερι – Χολ στη μεσαία γραμμή και αυτό «έσπρωχνε» τον Φέλιξ στην επίθεση. Εκεί βρίσκονταν ήδη οι Ενκουνκού, Μούντρικ και Πέδρο Νέτο. Και ο Παναθηναϊκός κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το 3-3-4 των «μπλε», οι οποίοι όμως έκαναν άνετο πέρασμα από την Αθήνα…

Κώστας Ζάλιαρης