Σοβαρή, αποτελεσματική και με… σούπερ Γουντ η Φόρεστ στο Λέστερ!

Στην 5άδα της Πρέμιερ Λιγκ, έστω και προσωρινά, βρέθηκε η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Κρις Γουντ να είναι... on fire! Με δυο γκολ στο King Power Stadium - έπειτα και από αυτό που πέτυχε μόλις τέσσερα βράδια νωρίτερα απέναντι στην Πάλας - ο Νεοζηλανδός επιθετικός οδήγησε το σύνολο του Νούνο Σάντο σε διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά φέτος, επικρατώντας 3-1 εκτός έδρας των «αλεπούδων»! 



Σοβαρή, αποτελεσματική και με… σούπερ Γουντ η Φόρεστ στο Λέστερ!

Τι καλύτερο για βράδυ Παρασκευής από ένα τέτοιο ματς; Με τέτοια ταχύτητα, με τέτοιες εναλλαγές, με τέτοιο ποδόσφαιρο από τη Λέστερ και με τέτοιες δυνατότητες από τους επιθετικούς της Φόρεστ…

Μετά και την πρώτη εντός έδρας νίκη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας απέναντι στην Πάλας, το σύνολο του Νούνο Σάντο κατάφερε από το 17ο λεπτό να προηγηθεί στο King Power Stadium, έχοντας καταφέρει προηγουμένως ν’ απορροφήσει την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι.

Ο Γέιτς από απόσταση έπειτα από τεράστια αδυναμία της Λέστερ να διώξει την μπάλα από τα καρέ της έκανε το 1-0, αλλά η απάντηση ήταν άμεση. Στο 23’ ο Τζέιμι Βάρντι με το 4ο φετινό του γκολ, έγραψε το 1-1 με προβολή από γύρισμα του Γουίνκς και μέτρησε το 28ο «θύμα» του από τις συνολικά 32 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς ήταν εντυπωσιακό κρίνοντας από την ενέργεια που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και από τη φοβερή απόκρουση του Έρμανσεν στο 25ο εξ επαφής σε προσπάθεια αντιπάλου του να τον «σκοτώσει» και να σκοράρει από θέση βολής για το νέο προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Η Φόρεστ είχε πειθαρχία αμυντικά και είχε και… Γουντ επιθετικά. Και ο Νεοζηλανδός «καθάρισε» το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, όταν στο 47’ και το 61’ σκόραρε δις για το 3-1 των φιλοξενούμενων! Αρχικά με δεξί γυριστό σουτ αν και είχε τον Οκόλι στην πλάτη του κι έπειτα εκμεταλλευόμενος το λάθος του Φας για να νικήσει τον Έρμανσεν με κεφαλιά.

Το σύνολο του Στιβ Κούπερ προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στ’ αντίπαλα καρέ, έψαξε απαντήσεις, αλλά η πειθαρχημένη άμυνα της Φόρεστ δεν επέτρεψε τους σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Σελς.  

Κώστας Ζάλιαρης