Τρελό ροντέο και νίκη της Μπρέντφορντ στο 96', απίθανη επαναφορά στις καθυστερήσεις για Γουλβς!

Με τυχερό γκολ και δίχως καν να έχει πρόθεση να σκοράρει ο Εμπουεμό, η Μπρέντφορντ πήρε τη νίκη επί της Ίπσουιτς με το τελικό 4-3 που διαμορφώθηκε στο 90'+6' σε ένα θεότρελο παιχνίδι. Απίθανη Γουλβς στο Μπράιτον πήρε βαθμό σκοράροντας στο 88' και το 93'! Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε και η Μπόρνμουθ την Άστον Βίλα, ένα γκολ του Χάαλαντ ήταν αρκετό για τη Σίτι.  



Τρελό ροντέο και νίκη της Μπρέντφορντ στο 96', απίθανη επαναφορά στις καθυστερήσεις για Γουλβς!

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 1-0

Όταν βλέπεις τον Χάαλαντ να σκοράρει με τέτοιο τρόπο από το 5ο λεπτό και να ξεκινάς με γκολ στην «πλάτη» από τ' αποδυτήρια στο Etihad, πώς καταφέρνεις να διαχειριστείς αυτό που σου έχει συμβεί; Η Σίτι μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χάαλαντ να γκρεμίζεται στην περιοχή από τον Μπέντναρεκ, αλλά με τον Νορβηγό ν' απλώνει μπροστά τα πόδια για να βρει την μπάλα και να σκοράρει, έκανε το 1-0.

Το γρήγορο γκολ προκάλεσε χαλαρότητα και ίσως αφέλεια στους παίκτες του Πεπ που είχαν πλέον υπό τον έλεγχό τους το παιχνίδι, αδυνατώντας ν' απειλήσουν ξανά, σημαντικά. Η Σαουθάμπτον λίγο πριν την ανάπαυλα είχε δοκάρι με τον Άρτσερ και αυτό θα έπρεπε να έχει αφυπνίσει τους «πολίτες». Ο Χάαλαντ επιχείρησε να τελειώσει το ματς χάνοντας όμως ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Viking, βέβαια, την ώρα του αγώνα, είχε μόνος του περισσότερα γκολ από τις Νιούκαστλ, Μπόρνμουθ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον, Ίπσουιτς, Πάλας, Γουλβς και Σαουθάμπτον. Το ένα γκολ ήταν αρκετό για τους Πρωταθλητές στην αναμέτρηση σε ένα πολύ ήσυχο μεσημέρι για εκείνους.

Μπρέντφορντ – Ίπσουιτς 4-3

Κατοχή μπάλας, ανωτερότητα, άμεση ανάκτηση της κατοχής όταν εκείνη χανόταν και γενικά εμφάνιση υπεροχής για την Μπρέντφορντ. Κι όμως βρέθηκε προ μεγάλης και διπλής έκπληξης κόντρα στο σύνολο του ΜακΚένα. Από το πουθενά στο 28' η Ίπσουιτς έκλεψε στη μεσαία γραμμή, ο Κάλβιν Φίλιπς προώθησε το παιχνίδι για τον Χιρστ κι αυτός ετοίμασε το γκολ για τον Σμόντικς που έκανε το 1-0.

Και ξαφνικά ήρθε και δεύτερο τέρμα από τους νεοφώτιστους δίχως να το περιένει κανείς! Πάλι η Μπρέντφορντ έχασε την κατοχή, πάλι χτυπήθηκε στα κενά που είχε αφήσει, με τον Χιρστ από δεξιά να καταφέρνει να τελειώσει τη φάση και να νικήσει τον Φλέκεν για το 2-0. Το θετικό για την Μπρέντφορντ ήταν πως μείωσε προτού τελειώσει το πρώτο μέρος, με τον Γουισά να πλασάρει εύστοχα από το ωραίο γύρισμα του Γιάνελτ σε μια επίθεση που εκφράστηκε άψογα από τους παίκτες του Φρανκ.

Κι αφού κατάφερε αυτό, έτρεξε και στο 45'+1' ο Γουισά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε, ο Χάρι Κλαρκ στην προσπάθειά του να κόψει έσυρε την μπάλα μέσα από την τελική γραμμή και ήρθε το 2-2! Η Ίπσουιτς απλά... πυροβόλησε τα πόδια της με τον τρόπο που ισοφαρίστηκε πριν την ανάπαυλα και με την έναρξη του δεύτερου μέρους δέχθηκε την ολική ανατροπή, με τον Εμπουεμό στο 51' να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 3-2. Ο σκόρερ του πέναλτι έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Μπρέντφορντ που φτάνει να έχει συμμετοχή σε 50+ τέρματα για το σύλλογο (29 γκολ, 21 ασίστ). Όλα έγιναν εύκολα για τους «bees» στην προσπάθεια διατήρησης του αβαντάζ στο σκορ όταν στο 69' ο Χάρι Κλαρκ αποβλήθηκε και άφησε με παίκτη λιγότερο το σύνολο του ΜακΚένα.

Κι όμως, το φινάλε της αναμέτρησης ήταν... απίθανο! Στο 86ο λεπτό η Ίπσουιτς πίστεψε πως τελικά θα μπορούσε να πάρει βαθμό από το πουθενά με τον Ντέλαπ να σκοράρει με προβολή στο 85', ωστόσο, άπαντες σάστισαν στο 96'. Ο Εμπουεμό απλά γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, η τροχιά της μπάλας μπέρδεψε άπαντες και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 4-3 των γηπεδούχων στο Gtech Community Stadium.

Μπράιτον – Γουλβς 2-2

Τι ακριβώς είδαμε στο «Άμεξ». Τι ματς, τι εξέλιξη… Ο ορισμός της Premier League!

Την εκπληκτική της φετινή πορεία έμοιαζε να συνεχίζει ακάθεκτη η Μπράιτον, η οποία φαινόταν πως θα πανηγύριζε την 3η συνεχόμενη νίκη της στην Premier League, για να ανέβει στους 18 βαθμούς, μετά από εννέα αγωνιστικές.

Υποδέχθηκε τη Γουλβς και ήταν κυρίαρχη από την αρχή μέχρι και το 88ο λεπτό. Πήρε όλες τις μονομαχίες, η πίεσή της ήταν ασφυκτική, εκτέλεσε πέντε κόρνερ στο πρώτο 20άλεπτο και κατέστησε εμφανής τη διαφορά ποιότητάς της με τους «λύκους».

Παρόλα αυτά, το 0-0 παρέμενε, έως ότου η Γουλβς να προβεί σε ένα τεράστιο λάθος στην άμυνά της, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι «γλάροι» πίεσαν ψηλά, έκλεψαν την μπάλα και ο Ντάνι Γουέλμπεκ έγινε αποδέκτης της, ώστε να σκοράρει για 6η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα!

Από εκεί και πέρα, η Γουλβς έμοιαζε να θέλει αλλά να μην μπορεί και η Μπράιτον φάνταζε πολύ ανώτερη. Παρέμεινε το 1-0 μέχρι το 85’, έκανε το 2-0 ο Φέργκιουσον, αλλά όλα ανατράπηκαν!

Δύο στιγμές ήταν αρκετές. Μείωσε ο Άιτ Νουρί στο 88’, ισοφάρισε ο Κούνια σε μία από τις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού, «σοκάροντας» το «Άμεξ»!

Άστον Βίλα – Μπόρνμουθ 1-1

«Κουβαλούσε» την κούραση από την προηγούμενη εβδομάδα η Άστον Βίλα, ήταν το τρίτο παιχνίδι που έδινε τις τελευταίες επτά ημέρες και το δεύτερο, διαδοχικό στο «Βίλα Παρκ».

Το εγχείρημα δεν ήταν απλό και απέναντί της είχε μία ομάδα που έχει βελτιώσει την ψυχολογία της κατά πολύ, μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνεπώς, η Άστον Βίλα θα «ζοριζόταν» πολύ και εν τέλει, δεν κατάφερε να κερδίσει για 3η σερί φορά, σε όλες τις διοργανώσεις. Το ματς είχε πολύ δύναμη, συνολικά δόθηκαν επτά κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε ένα γκολ του ΜακΓκίν που ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον VAR.

Η μεγαλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους ήρθε στο 64ο λεπτό με τον Γουότκινς, αλλά ο Τράβες διατήρησε το «μηδέν», πράγμα που δεν κατάφερε να κάνει στο 76’ με τον Μπάρκλεϊ. Φωνάζει η Μπόρνμουθ για χέρι του Μπέιλι στο 86’, αλλά η επιβράβευση για την προσπάθειά της ήρθε στο 96ο λεπτό.

Ο Εβανίλσον διαμόρφωσε μετά από στατική φάση το τελικό σκορ και η Άστον Βίλα έχασε δύο βαθμούς που έμοιαζαν δικοί της!

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος