Ο Πάλμερ κάνει… πανέμορφη την Τσέλσι, επιστροφή στην εσωστρέφεια για την Τότεναμ!

Συμμετείχε στο πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και αλλάζει όλη την Τσέλσι η δική του παρουσία. Ο Πάλμερ ήταν καθοριστικός για την επιστροφή των «μπλε» στις νίκες στο πρωτάθλημα με το 2-1 επί της Νιούκαστλ. Πρώτη νίκη για την Κρίσταλ Πάλας στη σεζόν, τεράστιο το 1-0 επί της Τότεναμ που προβλημάτισε ξανά τον κόσμο της και τον Άγγελο Ποστέκογλου.  



Ο Πάλμερ κάνει… πανέμορφη την Τσέλσι, επιστροφή στην εσωστρέφεια για την Τότεναμ!

Τσέλσι – Νιούκαστλ 2-1

Ο Κόουλ Πάλμερ ξεκουράστηκε μεσοβδόμαδα, δεν ταξίδεψε στην Αθήνα και επανεμφανίστηκε με την μπλε φανέλα με... άγριες διαθέσεις. Κι αφού στο 4ο λεπτό του ματς με τη Νιούκαστλ ήταν οφσάιντ στο γκολ που σημείωσε, συμμετείχε με φοβερό τρόπο στο 1-0 των «μπλε» από τον Νίκολας Τζάκσον. Στο 19’ πέταξε την μπάλα με φοβερό τρόπο προς αριστερά για τον Πέδρο Νέτο που «τσίμπησε», έφυγε από την πλευρά και απλά γύρισε στον Σενεγαλέζο φορ για το 1-0.

Οι Λονδρέζοι είδαν τις «καρακάξες» να προσπαθούν να ισορροπήσουν σε επίπεδο κατοχής, να παίρνουν προσπάθειες και τελικά ισοφάρισαν με τον Ίσακ από το γύρισμα του Λιούις Χολ στο 32’. Η Τσέλσι έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο πόσο πολύ ήθελε το ματς, ο Πάλμερ το πήρε πάνω του για το 2-1 με χαμηλό αριστερό σουτ στο 47’, λίγο αργότερα ο Νέτο είχε δοκάρι σε κεφαλιά και οι παίκτες του Μαρέσκα είχαν αρπάξει τη Νιούκαστλ απ’ τον λαιμό. Και με αυτό το γκολ, ο σούπερ σταρ της Τσέλσι έχει πλέον μετρήσει περισσότερα γκολ πρωταθλήματος απ’ ό,τι το έκανε οποιοσδήποτε άλλος για την ομάδα από την έναρξη της σεζόν 2017-2018! Το σκορ δεν άλλαξε παρά τη φοβερή χαμένη ευκαιρία του Ίσακ στο 76’ όταν άργησε πολύ να πλασάρει στην κενή εστία και ο Καϊσέδο του πήρε την μπουκιά από το στόμα, ενώ στο φινάλε, ο Ενκουνκού θεώρησε ότι έπρεπε να πάρει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπερν, με τον ρέφερι να βλέπει το on-field review και ν’ αποφασίζει πως δεν υπήρχε κάτι μεμπτό.

Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 1-0

Εντυπωσιακή η «μονομαχία» στο νότιο Λονδίνο, με την Πάλας να καταφέρνει να προηγηθεί στο σκορ με τον Ματετά στο 31ο λεπτό. Η Τότεναμ «κάηκε» σε μια από τις στιγμές που έβγαλε αφέλεια στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσε, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-0. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αρκετά ζόρικα για το σύνολο του Ποστέκογλου, αν ο Έζε δεν ήταν οφσάιντ όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την έναρξη του δεύτερου μέρους.  

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τα «σπιρούνια», ο Ποστέκογλου έβγαλε τους Μάντισον, Μουρ και Μπισούμα για να βάλει τους Ριτσάρλισον, Βέρνερ και Σαρ στο δεύτερο ημίχρονο μήπως και βρεθεί απάντηση στο γκολ του Ματετά. Οι «αετοί» του Γκλάσνερ θα κατάφερναν να πάρουν τελικά όλους τους βαθμούς, αφού η Τότεναμ ναι μεν δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις για τα καρέ του Χέντερσον, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Κώστας Ζάλιαρης