Τι ισχύει με τον τραυματισμό του Γκάμπριελ – Η εκτίμηση για το διάστημα της απουσίας του από την Άρσεναλ!

Αγωνία στην Άρσεναλ για τον τραυματισμό του Γκάμπριελ Μανγκαλάες, η πρώτη εκτίμηση φαντάζει… καθησυχαστική. Πρέπει να περιμένουν οι «κανονιέρηδες», αλλά τι σημαίνει ο τραυματισμός του έσω πλαγίου συνδέσμου, Α’ βαθμού;



Τι ισχύει με τον τραυματισμό του Γκάμπριελ – Η εκτίμηση για το διάστημα της απουσίας του από την Άρσεναλ!

Ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο της Άρσεναλ η αναγκαστική αποχώρηση του Γκάμπριελ Μανγκαλάες από το μεγάλο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Φάνηκε πως δεν πάτησε καλά σε μία μονομαχία με τον Ντάργουιν Νούνιες, επιχείρησε να συνεχίσει, αλλά φάνταζε αδύνατο. Εν τέλει, παραχώρησε τη θέση του στον Γιάκουμπ Κίβιορ και οι «κανονιέρηδες» ολοκλήρωσαν το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Premier League, δίχως τον Βραζιλιάνο, αλλά και τον Γουίλιαμ Σαλιμπά. Τους δύο δηλαδή βασικούς τους στόπερ.

Από εκεί και πέρα, μία ιατρική ανάλυση στο Twitter, μπήκε στη διαδικασία να προβλέψει το διάστημα της απουσίας του. Κάνει λόγο για ζήτημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και εξηγεί πως το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να κρατήσει έναν παίκτη μακριά από τα γήπεδα από μία έως και οκτώ εβδομάδες.

Το ιατρικό αυτό θέμα διαχωρίζεται σε βαθμίδες. Ο τραυματισμός πρώτου βαθμού έχει ως συνέπεια την απουσία για 1-3 εβδομάδες, αυτός του δευτέρου βαθμού από 4-6 εβδομάδες και αυτός του τρίτου, δηλαδή η χειρότερη περίπτωση, έως και δύο μήνες.

Ωστόσο, η εκτίμηση είναι πως ο Γκάμπριελ έχει υποστεί τον τραυματισμό του πρώτου βαθμού, με το διάστημα της απουσίας του να υπολογίζεται για 7 έως 14 ημέρες. Αν αυτό ισχύει, χάνει δεδομένα την εξόρμηση στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» κόντρα στη Νιούκαστλ και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το ντέρμπι του Λονδίνου, στην 11η στροφή του πρωταθλήματος, κόντρα στην Τσέλσι!

Δημήτρης Μανάκος