Οι τρεις λόγοι απόλυσης του Έρικ Τεν Χαγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα… 668 εκατομμύρια!

Η εικόνα, η βαθμολογία, τα αρνητικά, ιστορικά ρεκόρ και το πρεστίζ του συλλόγου! Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα απίθανα ποσά που δαπανήθηκαν στο διάστημα της παρουσίας του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνέβαλλαν στην απόλυσή του!



Οι τρεις λόγοι απόλυσης του Έρικ Τεν Χαγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα… 668 εκατομμύρια!

Παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επίσημα! Αυτό ήταν. Ο Ολλανδός προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» δεν βρίσκεται πλέον στην Premier League.

Η ομάδα επέλεξε να λύσει τη συνεργασία της με τον Έρικ Τεν Χαγκ και αυτός αποχωρεί με κάθε επισημότητα από το «Ολντ Τράφορντ»!

Μία είδηση που έσκασε σαν «βόμβα», αλλά οι Άγγλοι ρεπόρτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επισημαίνουν πως υπήρχαν λόγοι. Και πως αποτελούσε θέμα χρόνου, από την στιγμή που τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν, την στιγμή που η εικόνα του συλλόγου πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ακόμη και αν στο τελευταίο του παιχνίδι, αυτό κόντρα στη Γουέστ Χαμ, η Γιουνάιτεντ παρουσίασε το καλύτερό της, φετινό πρόσωπο, στο πρώτο 45άλεπτο.

Η ήττα είναι… ήττα όμως, αυτό δεν αλλάζει και οι βασικότεροι λόγοι της απόλυσής του λέγεται πως είναι τρεις! Η βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα αρχικά, αφού η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 14η θέση.

Εν συνεχεία, η 21η θέση στην κατάταξη του Europa League, όπου παρότι δεν έχει χάσει, μετρά τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Και μία εξ΄ αυτών ήρθε απέναντι στην Τβέντε, στην Αγγλία.

Τρίτον, πως συνολικά «διαγράφει» τη χειρότερη πορεία της ιστορικά, στο ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος. Είπαμε τη θέση που βρίσκεται, έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς και τα αποτελέσματά της ήταν «απαγορευτικά», ώστε να διατηρηθεί στην τεχνική της ηγεσία.

Σε όλα αυτά, προσθέστε και τα 650 εκατομμύρια που δαπάνησε ο σύλλογος υπό τις οδηγίες του, με τον Άντονι που επί της ουσίας ήταν εκτός ομάδας για παράδειγμα, να αποτελεί μία από τις ακριβότερες «εισηγήσεις» του.

Bonus; Η αποζημίωσή του! Με την ανανέωση του συμβολαίου του και την κατάκτηση του FA Cup πριν από μερικούς μήνες, ανέβηκε στα 18 εκατομμύρια. Και όμως, η απόφαση είχε παρθεί…

Δημήτρης Μανάκος