Ο Τεν Χαγκ δεν στερήθηκε ποτέ μπάτζετ για μεταγραφές και τα εκατομμύρια... πετάχτηκαν στα σκουπίδια!

Τα χρήματα που διατέθηκαν για μεταγραφές στη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφτασαν στο δεύτερο μεγαλύτερο ποσό σε ολόκληρη την Πρέμιερ. Κι όμως, ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν κατάφερε να πάρει πολλά απ’ όσους εμπιστεύθηκε και σε όσους θέλησε να επενδύσει για να φτιάξει μια εποχή επιτυχιών για το κλαμπ…  



Ο Τεν Χαγκ δεν στερήθηκε ποτέ μπάτζετ για μεταγραφές και τα εκατομμύρια... πετάχτηκαν στα σκουπίδια!

Ο Έρικ Τεν Χαγκ απολύθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι της Δευτέρας, ελάχιστες ώρες μετά το 2-1 από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Ολλανδός τεχνικός ήξερε πως η παρουσία του στον πάγκο κρινόταν έπειτα από κάθε αποτέλεσμα κι όσο κι αν κατάφερε να κερδίσει… παράταση ζωής και το καλοκαίρι, αλλά και νωρίτερα μέσα στη σεζόν, τελικά η κλεψύδρα του άδειασε.

Η διοίκηση της Γιουνάιτεντ από το 2022 φρόντισε να τον βοηθήσει με μπάτζετ για μεταγραφές, το συνολικό ποσό που διατέθηκε για την ενίσχυση του ρόστερ έφτασε στα 616 εκατ.λίρες, ωστόσο, ελάχιστοι πρόσφεραν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.

Ο Άντονι δεν έκανε τίποτα, ο Κασεμίρο άρχισε να «πέφτει» απότομα και είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κατά περιόδους, ο Μάουντ δεν ξέφυγε από το μηδέν, ο Ονάνα είχε τα δικά του θέματα, ο Λισάντρο Μαρτίνες ήταν αξιοπρεπέστατος αλλά κι αυτός δεν μπορούσε μόνος του. Ακόμα και ο Χόιλουντ στην επίθεση δεν έφτασε στα επίπεδα σκοραρίσματος που θα περίμεναν στην ομάδα.

Τα 616 εκατομμύρια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί τα τελευταία δυο χρόνια από ομάδα της Πρέμιερ για μεταγραφές, πίσω μονάχα από το 1,3 δισ. λίρες της Τσέλσι. Και φυσικά το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των εκατομμυρίων πήγαν στα σκουπίδια.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης