Η Λίβερπουλ το γύρισε, «διέλυσε» την Τότεναμ και είναι στον τελικό του Λιγκ Καπ!

Μία σπουδαία πρόκριση, ο πρώτος τελικός του Άρνε Σλοτ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ είναι γεγονός! «Διέλυσε» την Τότεναμ με 4-0 στο «Άνφιλντ», την «πάτησε» από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, είχε τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια (είχε ένα και η ομάδα του Ποστέκογλου), και βρίσκεται δίκαια στον τελικό του Λιγκ Καπ! Πέμπτο σερί ματς στον θεσμό που σκοράρει ο Κόντι Χάκπο, εξαιρετικός ο Νούνιες, τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ στο παιχνίδι για τους «κόκκινους»!



Η Λίβερπουλ το γύρισε, «διέλυσε» την Τότεναμ και είναι στον τελικό του Λιγκ Καπ!

Η Λίβερπουλ τα κατάφερε, η Λίβερπουλ είναι στον τελικό του Λιγκ Καπ και θα αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ, με φόντο την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου υπό τις οδηγίες του Άρνε Σλοτ!

Για να το κάνει και να βρεθεί στο «Wembley», ήξερε πως έπρεπε να γυρίσει «τούμπα» το 1-0 του πρώτου ημιτελικού απέναντι στην Τότεναμ, να είναι αλάνθαστη και να πάρει αυτή το εισιτήριο. Και όχι απλά το έπραξε, αλλά το κατόρθωσε πειστικότατα και με χαρακτηριστική ευκολία, όπως αναδεικνύει και το τελικό 4-0, συνδυαστικά και με τα δύο δοκάρια που είχε!

Πώς, όμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μετά από ένα πρώτο 25άλεπτο δίχως ιδιαίτερα καλές στιγμές, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και «πάτησαν» την αντίπαλό τους.

Είχαν σημαντική στιγμή με τον Σαλάχ στο 26’, με την μπάλα να βρίσκει στον Μπισούμα, κεφαλιά του Νούνιες στο 29’, τελική προσπάθεια του Ουρουγουανού και γκολ του Σόμποσλαϊ που ακυρώθηκε! Όλα αυτά μέσα σε ένα τετράλεπτο.

Ακολούθησε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Σαλάχ στο 32’, αλλά 60 δευτερόλεπτα αργότερα, είχε έρθει η στιγμή. Ο Αιγύπτιος βρήκε τον Χάκπο και το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι που σκοράρει στο Λιγκ Καπ, ήταν γεγονός. Άψογο τελείωμα, κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κίνσκι.

Εν αντιθέσει με τη φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Σαλάχ σούταρε «σκαστά», αλλά ο γκολκίπερ της Τότεναμ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Με την έναρξη της «επανάληψης», η Λίβερπουλ συνέχισε να είναι φοβερά πιεστική, απείλησε στην πρώτη φάση του ημιχρόνου με τον Σαλάχ και εν τέλει βρήκε και δεύτερο γκολ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντάργουιν Νούνιες.

Ήταν εξαιρετική η συνεισφορά του Ουρουγουανού στο ματς, πήρε την παράβαση, βοήθησε και στην ανασταλτική λειτουργία με κεφαλιές που πήρε, ενώ λίγο έλειψε με αυτόν στο γήπεδο, η Λίβερπουλ να βρει και τρίτο γκολ! Ωστόσο, η προσπάθεια του Χάκπο στο 62΄ σταμάτησε στο δοκάρι και από το 70’ και έπειτα, ο Άρνε Σλοτ ξεκίνησε να προβαίνει σε αλλαγές.

Επιχείρησε να βγει μπροστά δειλά – δειλά η Τότεναμ, ο Τελ έκανε το ντεμπούτο του δίχως να φαίνεται και η Λίβερπουλ ξεκίνησε να βρίσκει χώρους, με τον Χράφενμπερχ να έχει και αυτός δοκάρι στο 74ο λεπτό.

Ό,τι δεν έγινε τότε, έλαβε χώρα 120 δευτερόλεπτα αργότερα, με τη Λίβερπουλ να «κρύβει» την μπάλα και τον Σόμποσλαϊ να τη βάζει στα δίχτυα στο 76’.

«Κλείδωσε» η πρόκριση, «έσβησε» το ματς, παρά το δοκάρι του Σον στο 78’ και το 4-0 του Φαν Ντάικ στο 81’ και κάπως έτσι, η Λίβερπουλ πανηγύρισε ένα ακόμη μεγάλο αποτέλεσμα στο «Άνφιλντ», ούσα πλέον έτοιμη να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο, υπό τις οδηγίες του Άρνε Σλοτ!

Δημήτρης Μανάκος