Ράσφορντ και Ασένσιο γύρισαν το ματς με την Τσέλσι και βρίσκουν τον εαυτό τους στο Μπέρμιγχαμ!

Κάτι παραπάνω ήξερε ο Έμερι όταν τους επέλεξε και πόνταρε πάνω τους. Οι Ράσφορντ και Ασένσιο εμφανίζονται αρκετά πιο απελευθερωμένοι και ορεξάτοι με τη φανέλα της Άστον Βίλα και πρόσφεραν στη νέα ομάδας τους την τεράστια νίκη επί της Τσέλσι με ανατροπή για το 2-1! Έφτιαχνε ο Άγγλος, σκόραρε ο Ισπανός. Είχαν υπεροχή, αλλά όχι αυτοπεποίθηση για τη νίκη οι «μπλε». 



Ράσφορντ και Ασένσιο γύρισαν το ματς με την Τσέλσι και βρίσκουν τον εαυτό τους στο Μπέρμιγχαμ!

Ο Έντσο Μαρέσκα επέλεξε γι’ αυτό το παιχνίδι στο Μπέρμιγχαμ να ξεκινήσει στην επίθεση τον Πέδρο Νέτο στη μια πλευρά της επίθεσης και τον Έντσο Φερνάντες σε… υποστηρικτικό ρόλο προς τη γραμμή κρούσης και δικαιώθηκε στην απόλυτο βαθμό. Η Τσέλσι από το 9ο λεπτό προηγήθηκε χάρη στην ασίστ του Πορτογάλου εξτρέμ και το τελείωμα του Αργεντινού χαφ της, αλλά ήταν τέτοια η ροή της αναμέτρησης που ουδείς μπορούσε να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. 

Οι «μπλε» και η Άστον Βίλα είχαν καταιγιστικό ρυθμό στον τρόπο με τον οποίο έβγαιναν σε κόντρα επιθέσεις και έτρεχαν στους χώρους, με την ομάδα του Έμερι να βρίσκει εν τέλει γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έπειτα από συνεργασία των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της. Ο Ράσφορντ από το δεύτερο δοκάρι πρόλαβε να κάνει την ασίστ, ο Ασένσιο σε κενή εστία αν και μπλέχτηκε λιγάκι σκόραρε για το 1-1 στο 57ο λεπτό. Για τους φιλοξενούμενους δεν είχαν αντίκτυπο στο παιχνίδι ούτε ο Πάλμερ, αλλά ούτε και ο Ενκουνκού που είχε πάρει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση. 

Ο Άγγλος, βέβαια, στο 76’ σε τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες έκανε λάθος, άργησε κι όταν πλάσαρε σε ανυπεράσπιστη εστία, πρόλαβε αμυντικός να σταματήσει το σουτ. Ο Μαρέσκα έριξε στο ματς τον Σάντσο για το τελευταίο 15λεπτο αντί του άφαντου Ενκουνκού και ο Έμερι απάντησε με τον Μάλεν αντί του Ρότζερς, βγάζοντας και τον Γουότκινς για να παίξει ο Μπέιλι. Ο Ράσφορντ έφτασε κοντά και σε δεύτερη ασίστ στο 89’, αλλά ο Γιόργκενσεν άπλωσε σωστά το κορμί του στο πλασέ του Μάλεν για να παραμείνει το 1-1. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο «Ράσι» έκανε δεύτερη ασίστ, ο Ασένσιο πέτυχε δεύτερο γκολ και η ανατροπή για το 2-1 ολοκληρώθηκε με τον πορτιέρε της Τσέλσι να βλέπει την μπάλα να περνά κάτω από το κορμί του! 

Κώστας Ζάλιαρης