Κορυφαίος και «μοιραίος» ο Τζόλης, η Βίλα είναι το απόλυτο φαβορί για τους «8» του Champions League! (pic)

Είναι από τις περιπτώσεις που το τελικό σκορ μίας αναμέτρησης, δεν αντικατοπτρίζει πλήρως όσα έγιναν στο γήπεδο. Διότι η Κλαμπ Μπριζ ήταν ανώτερη γενικώς από την Άστον Βίλα, αλλά οι Άγγλοι επικράτησαν με 3-1, έχοντας ισάριθμες καλές στιγμές! Κορυφαίος του γηπέδου ο Χρήστος Τζόλης, κατέγραψε ασίστ, θα μπορούσε να έχει γκολ και μία ακόμη τελική πάσα, αλλά στο τέλος έκανε πέναλτι, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ξεκάθαρο φαβορί, πλέον, η Βίλα για την πρόκριση στους «8» του Champions League!



Κορυφαίος και «μοιραίος» ο Τζόλης, η Βίλα είναι το απόλυτο φαβορί για τους «8» του Champions League! (pic)

Μπορεί η Άστον Βίλα να προηγήθηκε από πολύ νωρίς απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μπέιλι, όμως εκ του ασφαλούς μπορούμε να πούμε πως αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι για την ίδια, για τα επόμενα 77 λεπτά. Και όμως, στο τέλος, επικράτησε με 3-1 μέσα στο Βέλγιο!

Διότι από τότε και μετά, η Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη κυριάρχησε και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ήταν με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Παρόλα αυτά, οι Άγγλοι κατάφεραν με… κάποιον τρόπο, να περάσουν νικηφόρα από το Βέλγιο και να γίνουν το απόλυτο φαβορί για να προκριθούν στους «8» του Champions League.

Όσον αφορά τον Τζόλη, το εν λόγω συμπέρασμα, δεν προκύπτει μόνο από την ασίστ που μοίρασε, αλλά από τη συνολική του παρουσία. Συγκεκριμένα, ο πρώην επιθετικός της Νόριτς, του ΠΑΟΚ και της Φορτούνα, ήταν φοβερά απειλητικός, έκανε μία απίθανη σέντρα στο 77ο λεπτό και είχε σπουδαία ευκαιρία στο 80’ για να κρίνει την αναμέτρηση.

Δεν τα κατάφερε, αλλά αναμφίβολα, η δεύτερη συμμετοχή της καριέρας του απέναντι στην Άστον Βίλα, μόνο θετικά μπορεί να κριθεί.

Πλην των γκολ και του πολύ καλού ρυθμού, στο 31ο λεπτό, ο Έλληνας επιθετικός δημιούργησε φάση, ο Τάλμπι σούταρε, αλλά ο Μαρτίνες σταμάτησε την μπάλα στην αριστερή του γωνία.

Με την έναρξη της «επανάληψης», το ματς «έσβησε», η Βίλα έμεινε πίσω από την μπάλα και η κορυφαία της στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, με πρωταγωνιστή τον Ασένσιο.

Η Μπριζ ήταν ανώτερη, πίεσε, είχε τις στιγμές της, αλλά δεν τα κατάφερε, με την «τιμωρία» της να προκύπτει στο 82’. Ήταν άτυχη, η Βίλα έκανε το 2-1 με αυτογκόλ του Μέσελε και έφτασε σε τρίτο γκολ με πέναλτι του Ασένσιο, στο οποίο υπέπεσε ο Χρήστος Τζόλης.

Ένα σπουδαίο «διπλό», όπως αντιλαμβάνεστε, το οποίο αυτομάτως την χρίζει ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, στο «σπίτι» της!

Δημήτρης Μανάκος