Παπαρούνες, ναι μεν αλλά…

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αγγλία για την απόφαση της FIFA να επιτρέψει την παπαρούνα στο μαύρο περιβραχιόνιο των παικτών της εθνικής Αγγλίας στο φιλικό με την Ισπανία το Σάββατο. Υπάρχει όμως μία σχετική απογοήτευση που πλανάται στις σχέσεις της FA με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.



Παπαρούνες, ναι μεν αλλά…

Η FIFA ήταν ανένδοτη και για να συναινέσει χρειάστηκε αρχικά να επέμβει ο υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας, στη συνέχεια ο πρωθυπουργός  και εν τέλει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ως πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Έτσι και έτσι και αφού πείστηκε η FIFA πως η παπαρούνα δεν αποτελεί σύμβολο θρησκευτικού, πολιτικού ή εμπορικού περιεχομένου, αλλά ένδειξη παγκόσμιας απόδοσης φόρου τιμής στους πεσόντες για την πατρίδα και την ελευθερία το επέτρεψε αλλά στα περιβραχιόνια και όχι στις φανέλες, όπως είχε ζητηθεί από την FA.

Όλα αυτά κρατούν τεταμένο το κλίμα ανάμεσα στο αγγλικό στρατόπεδο και τη FIFA που έχουν ήδη διαταραχθεί από το σάλο με τα σκάνδαλα και την αποτυχία της αγγλικής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2018.

TAGS: