Η Ιρλανδία γιορτάζει!

Παρούσα στο Euro 2012 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Πολωνία και Ουκρανία θα είναι η Ιρλανδία! Η ομάδα του Τραπατόνι πήρε πανεύκολη πρόκριση μέσω των μπαράζ της προκριματικής φάσης κόντρα στην Εσθονία, το Δουβλίνο έβαλε τα γιορτινά του και το england365.gr παρουσιάζει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών!  



Η Ιρλανδία γιορτάζει!

Το «Aviva Stadium» έζησε μαγικές στιγμές το βράδυ της Τρίτης, με την Ιρλανδία να εξασφαλίζει το «εισιτήριο» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το ισόπαλο 1-1 της ρεβάνς. Το υπέρ της 4-0 από τον πρώτο αγώνα στην Εσθονία έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων, όμως στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, το ξέσπασμα χαράς από τους Ιρλανδούς ήταν άνευ προηγουμένου! Διαβάστε όσα είπαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές:

Τζιοβάνι Τραπατόνι: «Η ρεβάνς είναι πάντα δύσκολη γιατί η ομάδα που αντιμετωπίσαμε είχε ηττηθεί και μάλιστα με εξευτελιστικό τρόπο στην έδρα της. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι Εσθονοί δεν θα ήταν όπως στο πρώτο ματς. Η πρόκριση ήρθε και είναι σα να κατακτήσαμε ένα τρόπαιο, 24 χρόνια μετά! Για εμένα, τους παίκτες και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οι στιγμές αυτές είναι απόλυτης υπερηφάνειας».

Ρίτσαρντ Νταν: «Είναι μακράν η καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία της καριέρας μου στα γήπεδα, μέχρι αυτή τη στιγμή».

Στίφεν Γουόρντ: «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν υποτιμήσαμε ποτέ την Εσθονία, αλλά γνωρίζαμε ότι η πρόκριση είχε κριθεί σε μεγάλο βαθμό μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Σέι Γκίβεν: «Είναι φανταστικό! Ήταν 16 πολύ δύσκολοι μήνες αλλά το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο και πλέον γιορτάζουμε! Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία με τη συμμετοχή μας στο Euro!».

Ρόμπι Κιν: «Είναι φανταστικό. Είναι μέρες χαράς για όλους τους Ιρλανδούς. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη νύχτα που πήραμε την πρόκριση. Το ομαδικό πνεύμα και το οικογενειακό κλίμα μας οδήγησαν στην επιτυχία. Για κάτι τέτοιες στιγμές ζούμε και παίζουμε ποδόσφαιρο».