Όλα στο χέρι της

Δεν «καιγόταν» για θετικό αποτέλεσμα, έστω κι αν αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Η Φούλαμ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Τβέντε στην Ολλανδία, αλλά και πάλι όλα είναι στο χέρι της όσον αφορά την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκεί βέβαια, να κερδίσει την Οντένσε στην τελευταία αγωνιστική του 11ου ομίλου…  



Όλα στο χέρι της

Η Φούλαμ υπερέχει ενός βαθμούς της Βίσλα Κρακοβίας μετά και τη νίκη (2-1) των Πολωνών επί της Οντένσε στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ και με νίκη στο ματς με τους Δανούς, οι «cottagers» γίνονται σίγουρα οι κάτοχοι του δεύτερου εισιτηρίου για την επόμενη φάση του θεσμού! Με δέκα ολοκλήρωση το παιχνίδι στην Ολλανδία η ομάδα του Μάρτιν Γιολ, λόγω αποβολής του Άντι Τζόνσον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Α’ ημίχρονο:

Το 27ο παιχνίδι της Φούλαμ για την τρέχουσα σεζόν (!), ήταν και αυτό στο οποίο έγινε περισσότερο εμφανής από ποτέ η κούραση των ποδοσφαιριστών του Μάρτιν Γιόλ. Με βαριά πόδια και καθόλου διάθεση για τρέξιμο, οι Λονδρέζοι περίμεναν την Τβέντε στα καρέ τους και πραγματοποίησαν μόλις μια καλή επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή! Οι Ολλανδοί απείλησαν με το μακρινό σουτ του Τσαντλί στο 12ο λεπτό, ενώ και ο Φερ δοκίμασε το πόδι του από μακριά λίγο αργότερα, για να δει τον Σβάρτσερ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Αποτέλεσμα της κόπωσης που έχει επέλθει στους «cottagers» ήταν και η αναγκαστική αλλαγή του Ντάμιεν Νταφ με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στη γάμπα επιδεινώθηκε και έτσι, άφησε τη θέση του στον Φρέι. Στο 35ο λεπτό, ο Άντι Τζόνσον θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ για τη Φούλαμ, αν προλάβαινε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέρφι, την οποία όμως μάζεψε ο Μιχαΐλοφ!

Β’ ημίχρονο:

Η Τβέντε μπήκε στην επανάληψη με σαφή διάθεση για κυριαρχία και ασφυκτική πίεση στην άμυνα της Φούλαμ, όμως, αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο εικοσάλεπτο για την αγγλική ομάδα, ήρθε η σειρά της να τολμήσει! Ο Άντι Τζόνσον στο 65ο λεπτό βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαΐλοφ με μοναδική «αποστολή» να… διαλέξει γωνία, αλλά «κατάφερε» να στείλει τη μπάλα άουτ! Λίγο αργότερα, σε παρόμοια θέση βρέθηκε ο Ντε Γιόνγκ για την Τβέντε, όμως με κίνηση που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ήταν… συνεννοημένοι με τον επιθετικό της Φούλαμ, πλάσαρε και αυτός πλάγια!

Η άμυνα των φιλοξενούμενων έδειχνε ικανή να αντέξει μέχρι τέλους και να πάρει τον «χρυσό» βαθμό στην Ολλανδία, αλλά στο 89ο λεπτό, όλα η προσπάθεια πήγε στράφι. Ο Μπαριάμι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιάνκο δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σβάρτσερ από κοντά για το τελικό 1-0. Η Φούλαμ, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.

Ο Άντι Τζόνσον ενήργησε χωρίς λογική σε καταλογισμό φάουλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για κλωτσιά στη μπάλα και καθυστέρηση της ροής του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τβέντε: Μιχαΐλοφ, Γουίσγκερχολφ, Ροσάλες, Ντάγκλα, Τιεντάλι, Μπράμα, Λάντζατ, Φερ (46’ Όλα Τζον), Μπαϊράμι, Ντε Γιόνγκ, Τσάντλι (79’ Γιάνκο)

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Κέλι, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Ντεμπελέ (83’ Κασάμι), Ντέιβις, Μέρφι, Νταφ (34’ Φρέι), Τζόνσον, Ζαμόρα (87’ Σα)