Αγγλική υπεροχή στην …παράδοση (video)

Αν υπάρχει κάποιος λαός στην Ευρώπη που έχει εμμονές με την παράδοση -και ειδικά στο ποδόσφαιρο-, τότε αυτός είναι σίγουρα οι Άγγλοι. Και επειδή η προϊστορία παίζει το δικό της ρόλο, το england365.gr σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των «τριών λιονταριών» κόντρα σε Ουκρανία, Σουηδία και Γαλλία. 



Αγγλική υπεροχή στην …παράδοση (video)

Δείτε εδώ όλους τους ομίλους και το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Αγγλία vs Ουκρανία

Συνολικά 4 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τα «τρία λιοντάρια» να μετρούν 3 νίκες και μια ήττα. Από το τρέχον ρόστερ της Αγγλίας κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, αφού ο Στίβεν Τζέραρντ είναι εκτός ομάδας λόγω τραυματισμού, ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ μετρά 3 συμμετοχές.

 

Αγγλία vs Σουηδία

Σε κακό δαίμονα τείνει να εξελιχθεί η Σουηδία για την Αγγλία, αφού οι Σκανδιναβοί μετρούσαν 43 χρόνια αήττητοι, μέχρι το φιλικό παιχνίδι στα μέσα Νοεμβρίου. Το σύνολο γράφει: 22 αγώνες, 7 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ 33 φορές έχουν σκοράρει τα «τρία λιοντάρια» και 26 φορές οι Σουηδοί. Δείτε εδώ το αφιέρωμα στις μάχες των δύο ομάδων.

 

Αγγλία vs Γαλλία

Η κόντρα των δύο χωρών δεν έχει τις ρίζες της στο ποδόσφαιρο. Κρατά από τα παλιά τα χρόνια, όταν υπήρχαν πανοπλίες και ακόντια, από τον εκατονταετή πόλεμο! Και όμως, μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, αφού η Αγγλία έχει πάρει τον αέρα της Γαλλίας και μετρά 16 νίκες, έναντι 8 των Γάλλων, ενώ 4 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Και στα γκολ, σχεδόν διπλάσια: 66 τέρματα για τα «τρία λιοντάρια», 35 για τους «τρικολόρ».

Τα τελευταία 3 ροζ φύλλα αγώνα τα έχει πάρει ο Σαμίρ Νασρί και η παρέα του. Και επειδή οι τελευταίες 2 αναμετρήσεις είναι φιλικές, θυμηθείτε τι έγινε την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες -και πάλι σε διοργάνωση Euro-.