Championship: 21η Αγωνιστική

Δεν έχει άλλα περιθώρια για στραβοπατήματα η Σαουθάμπτον που θέλει να επανέλθει στις νίκες στο εντός έδρας ματς με την Μπλάκπουλ για να παραμείνει στην κορυφή της Championship με το πέρας της 21ης Αγωνιστικής. Δϋο βαθμούς πιο πίσω η Γουέστ Χαμ που δοκιμάζεται στην έδρα της Ρέντινγκ.



Championship: 21η Αγωνιστική

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Σαουθάμπτον: Νέα, και μάλλον αναπάντεχη, ήττα γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Σαουθάμπτον. Οι «άγιοι» γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττας του, αποδίδοντας κάτω του αναμένόμενου απέναντι στη Ντονκάστερ (1-0), και ήταν τυχεροί που ανάλογο αποτέλεσμα είχε η Γουέστ Χαμκαι δεν έχασαν την πρωτιά. Αγώνα δρόμου για να προλάβει τη σημερινή αναμέτρηση κάνει ο Ρίκι Λάμπερτ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων, σκόρερ 14 τερμάτων φέτος, απουσίασε και από το ταξίδι της περασμένης αγωνιστικής και η απουσία του ήταν… οδυνηρή για την ομάδα του. Ο έτερος φορ, Ντέιβιντ Κόνολι, εξακολουθεί να απουσιάζει και λογικά δεν θα προλάβει ούτε ο χρήσιμος μέσος Τσάπλοου. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι αμυντικοί Ζαϊντί και Σίμπορν.

Μπλάκπουλ: Μετά από μεγάλο άγχος και προσπάθεια η Μπλάκπουλ κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες. Οι «σισάιντερς» χρειάστηκαν μια εξαιρετική προσπάθεια του δανεικού ΜακΜάναμαν για να φτάσουν στο 1-0 επί της Ρέντινγκ, ακόμα και έτσι όμως παραμένουν οριακά εκτός της ζώνης των πλέι οφ. Χωρίς τον Κιθ Σάουθερν θα παρατάξει την ομάδα του ο Χολογουέι. Ο μέσος των φιλοξενούμενων θα απουσιάσει για περίπου έξι εβδομάδες μακριά από τη δράση, μια και υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τα γεννητικά όργανα. Για ακόμα ένα ματς εκτός πλάνων βρίσκεται ο αμυντικός Μπαπτάιστ, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στον δικέφαλο. Σε ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψε ο μέσος Γκραντέν, όμως η επιστροφή του τοποθετείται σε 2-3 εβδομάδες. Ο βετεράνος επιθετικός Κέβιν Φίλιπς, πρώτο σκόρερ των «σισάιντερς», αναμένεται και πάλι αρχικά να μείνει στον πάγκο.

 

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ - ΛΙΝΤΣ

Γουότφορντ: Τέταρτο ματς χωρίς ήττα για τη Γουότφορντ, που αρχίζει και ανεβάζει ρυθμούς. Επειτα από δύο «κολλητές» ισοπαλίες οι «σφήκες» έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών στην έδρα της Ιπσουιτς. Το «διπλό» παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά μεταξύ 70’ και 74’ βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο υπέρ τους 2-1. Από τα μέσα Οκτωβρίου απουσιάζει από τη δράση ο Λόιντ Ντόιλι, όμως σήμερα οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Μένει να φανεί αν ο Ντάιτς θα τον συμπεριλάβει στη 16άδα, αφού πολύ δύσκολα θα πραγματοποιήσει αλλαγές, μετά την επιτυχία της περασμένης αγωνιστικής. Εκτός πλάνων παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Τέιλορ (αμυντικός) και ΜακΤζιν (μέσος).

Λιντς: Ούτε η Μίλγουολ κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της Λιντς να παραμείνει κοντά, ή ακόμα και να μειώσει την απόσταση, στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Τα «λιοντάρια» άντεξαν για περίπου μια ώρα στο «Ελαντ Ρόουντ», όμως δύο γκολ του Σνόντγκρας ήταν αυτά που έδωσαν τους τρεις βαθμούς στα «παγόνια», με το τελικό 2-0 να αφιερώνεται στον Γκάρι Σπιντ, πρώην παίκτη της Λιντς, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Προβλήματα στο κέντρο αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι. Δεδομένη είναι η απώλεια του ηγέτη Χόουσον, ενώ πολύ δύσκολο να προλάβει ο επίσης χαφ Μάικλ Μπράουν. Αν τελικά δεν τα καταφέρει κανείς εκ των δύο οι Σαμ, Βαϊρίνεν και Νούνιες ελπίζουν ότι θα βρουν θέση στην ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα ο Γκρέισον δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο νέο πρόβλημα με τραυματισμούς ή τιμωρίες.

 

ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΧΑΛ

Κόβεντρι: Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορο για τη Κόβεντρι και όπως όλα δείχνουν φέτος πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει το... μοιραίο. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» έφτασαν στα εννέα παιχνίδια, ενώ συνολικά μετρούν μια νίκηστις 15 τελευταίες αγωνιστικές. Το περασμένο Σάββατο μπόρεσαν μόνο προσωρινά να αντιδράσουν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτσμουθ, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα (2-1). Αμφιβολίες για τη συμμετοχή του αρχηγού Σάμι Κλίνγκαν υπάρχουν στους γηπεδούχους, όμως πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του επίσης μέσου Γκάρι Γκάρντνερ. Ο δεξιός μπακ Σάιρους Κρίστι επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και υπολογίζεται, αλλά ο αριστερός αμυντικός Κρις Χάσι, θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Χαλ: Τις... άγριες προθέσεις της φανέρωσε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Χαλ, που δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν για άνοδο. Μετά τη Λέστερ οι «τίγρεις» υποχρέωσαν και την Μπέρμιγχαμ να φύγει χωρίς βαθμό από το «KC Stadium», επικρατώντας επίσης με σκορ 2-1. Μετά από οκτώ μήνες απουσίες ο Ρίτσαρντ Γκαρσία, όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψει σε αποστολή των φιλοξενούμενων. Ο Αυστραλός εξτρέμ χειρουργήθηκε στο γόνατο τον Απρίλιο και είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει την πρώτη φετινή συμμετοχή του. Ενας άλλος μακροχρόνια τραυματίας, ο Σέγι Ολοφινζάνα, βρίσκεται κοντά στην επάνοδό του, ωστόσο δεν προλαβαίνει τη σημερινή αναμέτρηση. Εκτός βρίσκεται ο εξτρέμ Ρόμπι Μπράντι, μια και εκτίει την τελευταία από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του.

 

ΛΕΣΤΕΡ - ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ

Λέστερ: Αγωνιζόμενη για περισσότερη από μία ώρα με παίκτη λιγότερο η Λέστερ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Χαλ. Οι «αλεπούδες» είχαν το κουράγιο να ισοφαρίσουν σε 1-1 (40’) αν και αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα, όμως δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90, δέχθηκαν το τέρμα που τους υποχρέωσε σε ήττα 2-1. Οι γηπεδούχοι σίγουρα έχουν καλύτερη εικόνα από τη στιγμή που επέστρεψε στον πάγκο ο Νάιτζελ Πίρσον, όμως ακόμα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, γι’ αυτό και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενισχυθούν στη μεταγραφική περίοδο που ξεκινά τον επόμενο μήνα. Ο αρχηγός των γηπεδούχων, Ματ Μιλς, ξεκινάει ποινή δύο αγωνιστικών και λογικά θα τον αντικαταστήσει ο Σεντ Λέντζερ, που θα βρεθεί στο πλευρό του Σολ Μπαμπά στο κέντρο της άμυνας. Ο Βούλγαρος αμυντικός Τούντσεφ, που είναι ακόμα μια επιλογή για τα στόπερ, συμμετείχε στις προπονήσεις της εβδομάδας, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Πίτερμπρο: Η αμφιβλεγόμενη αμυντική λειτουργία της στοίχησε και πάλι στην Πίτερμπρο, που παρέμεινε για τέταρτη αγωνιστική χωρίς «τρίποντο». Οι «πος» πήγαν να κάνουν το θαύμα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπάρνσλι, μια και ισοφάρισαν σε 3-3 αν και βρέθηκαν να χάνουν 3-0, όμως στο 78’ δέχθηκαν το γκολ που δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε βαθμό. Πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Τομ Κένεντι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, μια και είναι δανεικός από τη Λέστερ, με τον Μαρκ Λιτλ να έχει τεθεί νοκ άουτ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Στο τελευταίο μισάωρο του προηγούμενου αγώνα τη θέση κάλυψε ο μέσος Τόμι Ρόουι, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει σήμερα. Ο γκολκίπερ Τζο Λιούις θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, παρότι στην πρώτη παρουσία του μετά από απουσία επτά μηνών δέχθηκε τέσσερα γκολ.

 

ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΚΑΡΝΤΙΦ

Μίλγουολ: Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να αναλύση το παιχνίδι, ο Κένι Τζάκετ απλά αποδέχθηκε την ήττα (2-0) της ομάδας του από τη Λιντς. Υποστήριξε ότι οι παίκτες του ήταν αρκετά καλοί για περίπου μια ώρα, όμως δεν είχαν περιθώρια να επιστρέψουν στο ματς από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Η ουσία είναι ότι τα «λιοντάρια» για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι παρουσιάστηκαν... χωρίς δόντια και παραμένουν οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός πλάνων για ακόμα μια αγωνιστική βρίσκεται ο Τέρι Ρέικον. Ο μέσος των γηπεδούχων, που έχει κάνει μόλις μια εμφάνιση μετά την καλοκαιρινή μεταγραφή του από την Τσάρλτον, συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και στη διάρκεια της εβδομάδας επισκέφθηκε ειδικό γιατρό για να βρει… γιατρειά. Εξακολουθεί να απουσιάζει και ο βασικός γκολκίπερ Φορντ, έτσι ο Μίλντενχολ θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια. Ο αμυντικός Τζόρνταν Στιούαρτ και ο επιθετικός Σον Μπατ θα απουσιάσουν από ακόμα μία αναμέτρηση.

Κάρντιφ: Δύσκολη όσο και σπουδαία νίκη πέτυχε η Κάρντιφ στον αγώνα με την Μπέρμιγχαμ, την προηγούμενη Κυριακή. Ο «συνήθης ύποπτος» Κένι Μίλερ «χτύπησε» και πάλι και με δικό του τέρμα οι Ουαλοί έφτασνα στο 1-0, που τους διατήρησε σε απόσταση βολής από την πρώτη δυάδα. Οι «μπλούμπερντς» διανύουν ένα σερί οκτώ αγωνιστικών χωρίς ήττα, στη διάρκεια του οποίου δεν έχουν κερδίσει μόνο στις έδρες της Λιντς και της Κόβεντρι. Πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Κάρντιφ. Ο Μακάι έχει αμφίβολους τους Γκούναρσον, Κις και ΜακΦέιλ και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί αφού περάσουν από τεστ ετοιμότητας. Δεδομένα εκτός αγώνα είναι ο κεντρικός αμυντικός Τζέραρντ και λογικά τη θέση του θα καλύψει ο αρχηγός Μαρκ Χάντσον, ο οποίος επιστρέφει. Ο φουλ μπακ Αντι Τέιλορ έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ενώ μετά από έξι εβδομάδες στη διάθεση του Μακάι τίθεται ο επιθετικός Γκέστεντε.

 

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Μίντλεσμπρο: Ως «δικαιοσύνη» για τα προηγούμενα αποτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας του σε αντίστοιχα «μοιρασμένα» παιχνίδια του πρόσφατου παρελθόντος, χαρακτήρισε ο Τόνι Μοουμπρέι τη νίκη της Μίντλεσμπρο στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι. Η ομάδα του «Ριβερσάιντ» έφτασαν στην επικράτηση (1-0) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, επιστρέφοντας στις επιτυχίες έπειτα από τρία άτυχα αποτελέσματα. Την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα ενδέχεται να κάνει ο Γάλλος μέσος Μαρτίν, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε στις καθυστερήσεις, δίνοντας τους βαθμούς στην «Μπόρο». Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο πιθανότερος να την «πληρώσει» είναι ο Αργεντινός Αρκα. Ο Σκωτσέζος μέσος Τόμσον αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα με τις ρεζέρβες, αλλά λογικά δεν θα παρθεί το ρίσκο να αγωνιστεί. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μέσου Ρόμπσον και του αμυντικού Γουίλιαμς.

Μπράιτον: Κάτι από την ομάδα που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος εντυπωσίασε με την αποτελεσματικότητά της θυμίζει εδώ και μερικά παιχνίδι η Μπράιτον. Μετά την Κόβεντρι και τη Ντέρμπι ήταν η σειρά της Νότιγχαμ Φόρεστ να... υποκλιθεί στους παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ, γνωρίζοντας την ήτταν 1-0 στο «Amex». Με τρεις διαδοχικές επιτυχίες οι «γλάροι» κάλυψαν την απόσταση από την πρώτη εξάδα και βρίσκονται μόλις ένα βαθμό μακριά από την είσοδό τους σε αυτή. Χωρίς τους δύο βασικούς πλάγιους αμυντικούς της αναμένεται να παραταχθεί η Μπράιτον. Ο δεξιός μπακ Ινίγκο Καλντερόν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, με τον Μπίλι Πέιντερ να μην έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στους προσαγωγούς. Ο εξτρέμ Ράιαν Χάρλι και ο επιθετικός Γουίλ Χόσκινς θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασιστεί η συμμετοχή τους. Ωστόσο, κοντά στην επάνοδό του βρίσκεται ο καλός μεσοεπιθετικός Γουίλ Μπάκλι. μακροχρόνια τραυματίες είναι ο αμυντικός Ελφικ και ο μέσος Ντίκερ.

 

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Μπέρμιγχαμ: Για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο η Μπέρμιγχαμ προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, γεγονός που μαρτυρά ότι οι «μπλε» δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η ομάδα του Κρις Χάτον δεν παλεύει τα ματς, έχοντας ηττηθεί στο γκολ από Μπράγκα, Κάρντιφ και (εσχάτως) Χαλ, όμως η ουσία είναι ότι προβληματίζει. Η ήττα (2-1) από τη Χαλ την άφησε επτά βαθμούς μακριά από την έκτη θέση, αν και εξακολουθεί να έχει δύο ματς λιγότερα από τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά της. Ο κεντρικός αμυντικός Ντέιβις έχασε το ματς με τη Χαλ, όμως εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει. Στις προπονήσεις επέστρεψε ο νεαρός μέσος Μουτς, αλλά δύσκολα ο Χάτον θα τον ρίξει από την αρχή στη «μάχη». Ωστόσο, εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας παραμένει ο έμπειρος αριστερός μπακ Λίαμ Ρίτζγουελ.

Ντονκάστερ: Τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής σημείωσε η Ντονκάστερ, που δεν «κόλωσε» απέναντι στην πρωτοπόρο Σαουθάμπτον. Επειτα από τρία ματς χωρίς νίκη οι «ρόβερς» επέστρεψαν στις επιτυχίες και με τον Μπίλι Σαρπ να επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως πρόκειται για δεινό σκόρερ, έφτασαν στο 1-0 επί των «αγίων». Ο Σενεγαλέζος αμυντικός Λαμινέ Ντιατά δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη Ντονκάστερ, μια και ακόμα εκκρεμούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να εκδοθεί το δελτίο του. Ο αμυντικός Λόκγουντ εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών και επιστρέφει. Στο στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεται ο εξτρέμ Ελ Χατζί Ντιούφ, ωστόσο δύσκολα θα γυρίσει πριν τα Χριστούγεννα. Σε ελαφρύ ρυθμό προπονήσεων έχει μπει ο Πασκάλ Τσιμποντά (αμυντικός), αλλά δεν υπολογίζεται για σήμερα. Εκτός πλάνων για ακόμα μια αγωνιστική βρίσκεται ο επίσης αμυντικός Ρίτσαρντ Νέιλορ.

 

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Μπέρνλι: Με την ψυχολογία να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο η Μπέρνλι ετοιμάζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτσμουθ. Επειτα από ένα διάστημα έντονης αμφισβήτησης οι «κλάρετς» δείχνουν να έχουν βρει επιτέλους τα πατήματά τους και προέρχονται από τρεις διαδοχικές νίκες. Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν και η πιο σημαντική, μια και οι ποδοσφαιριστές του Εντι Χάουι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς στο Λονδίνοω (2-1), απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αν και λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Επειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας οι επιθετικοί Πάτερσον και Μάρτιν τίθενται στη διάθεση του προπονητής. Μεσοβδόμαδα αμφότεροι αγωνίστηκαν σε φιλικό με την Κρου, με τον πρώτο μάλιστα να βρίσκει και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πάντως, δύσκολα κάποιος από τους δύο θα εξασφαλίσει θέση στο αρχικό σχήμα. Ο βασικός γκολκίπερ Μπρίαν Γένσεν εξακολουθεί να μην υπολογίζεται και η επιστροφή του στη δράση τοποθετείται μετά την Πρωτοχρονιά.

Πόρτσμουθ: Βαθμολογική ανάσα για τους «πομπέι», που απέναντι στην κατά τα φαινόμενα χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος μπόρεσαν να επιστρέψουν στις νίκες. Αν και κατά διαστήματα δυσκολεύτηκε η Πόρτσμουθ επικράτησε 2-1 και πλέον το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται στο πως θα μπορέσουν να πάρουν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους. Περίπου ένα μήνα εκτός δράσης βρίσκεται ο πολύ σημαντικός μέσος Λίαμ Λόρενς, ωστόσο είναι πολύ πιθανό σήμερα να πραγματοποιήσει την επανεμφάνισή του. Ο έτερος χαφ Χάιντε Μάλινς αναμένεται να ξεπεράσει ένα μικροπρόβλημα που αντιμετώπισε στο ματς με την Κόβεντρι, ενώ ο επιθετικός Λιουκ Βάρνι πήρε χρόνο συμμετοχής (ως αλλαγή) στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στο πλευρό του Ντέιβ Κίτσον στην γραμμή κρούσης. Για μια θέση στην 16άδα πιέζει ο βετεράνος αμυντικός Χέρμαν Χρέινταρσον, που επιστρέφει από τραυματισμό στον αχίλλειο.

 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το... μαγικό φίλτρο του Στιβ Κότεριλ αρχίζει να μην αποδίδει και η Νότιγχαμ Φόρεστ επέστρεψε στη ζώνη του υποβιβασμού. Μπορεί κανείς να πει ότι ήταν άτυχοι, ωστόσο η ουσία είναι ότι οι «ρεντς» ηττήθηκαν (1-0) με γκολ στις καθυστερήσεις στην έδρα της Μπράιτον και συμπλήρωσαν τρία ματς που δεν έχουν εξασφαλίσει ούτε βαθμό. Μολονότι η ομάδα του έρχεται από αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείεται ο Κότεριλ να επιλέξει να ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα. Ο μέσος Αντι Ριντ εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ ο μακροχρόνια τραυματίας επιθετικός Ντέξτερ Μπλάκστοκ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επάνοδό του στη δράση. Ο φουλ μπακ Λιντς και ο επιθετικός Μίλερ έχασαν το ταξίδι στο Μπράιτον και μένει να φανεί αν θα καταφέρουν να επιστρέψουν σήμερα.

Κρίσταλ Πάλας: Αν στη Νότιγχαμ Φόρεστ μιλάνε για ντεφορμάρισμα, στην Κρίσταλ Πάλας τι πρέπει να πούνε; Οι «αετοί» έχουν συμπληρώσει επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη, χωρίς να έχουν καταφέρει ούτε να σκοράρου σε πέντε από αυτά τα παιχνίδια. Την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκαν 2-1 στην έδρα της Μπάρνσλι και μοναδικό –αλλά πολύ σημαντικό- παράσημό τους το τελευταίο διάστημα αποτελεί η νίκη-πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Λιγκ Καπ. Ο Τζόναθαν Παρ και ο Ντέκελ Κέιναν είναι τα δύο νέα προβλήματα της Κρίσταλ Πάλας. Ο Νορβηγός φουλ μπακ Παρ απουσίασε στην ήττα από την Μπάρσνλι και ο δανεικός κεντρικός αμυντικός Κέιναν έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο. Τζόναθαν Γουίλιαμς (μέσος), Αλεξ Μάροου (μέσος) και Λι Χιλς (αμυντικός) παραμένουν μακροχρόνια τραυματίας και συνεπώς εκτός πλάνων.

 

ΝΤΕΡΜΠΙ - ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Ντέρμπι: Στη... φυσιολογική θέση της πηγαίνει σταδιακά η Ντέρμπι, που πλέον βρίσκεται κάτω από τα μισά του βαθμολογικού πίνακα. Τουλάχιστον την περασμένη αγωνιστική τα «κριάρια» πήραν βαθμό στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (1-1), κάνοντας σεφτέ έπειτα από πέντε διαδοχικές ήττες. Στα αποδυτήρια υπάρχει η αίσθηση πως το γεγονός ότι δεν υπήρχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι θα οφελήσει. Με την ίδια ενδεκάδα ενδέχεται να παρατάξει την ομάδα του ο Κλαφ. Στα «κριάρια» υπήρχε η ελπίδα ότι ο ο αμυντικός Μπρέιφορντ θα επέστρεφε στη δράση, ωστόσο δεν θα ρισκαριστεί η συμμετοχή του και ο μέσος Πολ Γκριν θα συνεχίσει στο δεξί άκρο της άμυνας. Παρότι ορισμένα δημοσιεύματα στη διάρκεια της εβδομάδας υποστήριζαν το αντίθετο ο Στίβεν Ντέιβις δεν πρόκειται να επιστρέψει, μαζί με τους επίσης επιθετικούς Ρόμπινσον και Τάισον.

Μπρίστολ Σίτι: Με κάπως σκληρό τρόπο η Μπρίστολ Σίτι γνώρισε την πρώτη ήττα της έπειτα από έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Ντέρεκ ΜακΑϊνς έχασε 1-0 εντός έδρας από τη Μίντλεσμπρο, με γκολ στις καθυστερήσεις. Δεν πρέπει, όμως, να κάνετε το λάθος να την υποτιμήσετε. Γενικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει βελτιωθεί και απέναντι σε αυτή τη Ντέρμπι έχει πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα. Δύο πολύ σημαντικές επιλογές έχουν οι φιλοξενούμενοι με τον μέσο Ελιοτ και τον αμυντικό Νιατάνγκα να τίθενται ξανά στη διάθεση του ΜακΑϊνς. Αμφότεροι δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο παιχνίδι, όμως λογικά θα επιστρέψουν άμεσα στο αρχικό σχήμα. Αντίθετα, δεν υπολογίζεται ο Στίβεν Πίρσον (αριστερός εξτρέμ), μια και αγωνίζεται δανεικός από τη Ντέρμπι. Ο εξτρέμ Γκρεγκ Γούλφορντ είχε έναν ασυνήθιστο τραυματισμό στη διάρκεια της εβδομάδας (πάτησε πινέζα, στολίζοντας το σπίτι του ενόψει Χριστουγέννων!), αλλά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα.

 

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Ρέντινγκ: «Επρεπε να το είχαμε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Κακώς μας ακυρώθηκε ένα γκολ για οφ σάιντ. Πρόκειτα για μία από τις χειρότερες αποφάσεις που έχω δει από κάποιον επόπτη». Κάπως έτςι ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ μετά το ματς με τη Μπλάκπουλ, μην μπορώντας να «χωνέψει» την ήττα (1-0). Εντούτοις, η ψυχολογία στους «βασιλικούς» παραμένει αρκετά καλή και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για το πολύ σημαντικό ματς με τη Γουέστ Χαμ. Ο καλός εξτρέμ ΜακΑνουφ εξέτισε τιμωρία μιας αγωνιστικής και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξαναπάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο, εκτός πλάνων παραμένει ο τραυματίας μέσος Γκούναρσον. Ο φουλ μπακ Τζόζεφ Μιλς ξεπέρασε το πρόβλημά του και θα κοντραριστεί με τον βετεράνο Ιαν Χαρτ για τη θέση του αριστερού μπακ. Ο νεαρός φορ Μπίγκναλ, παραμένει εκτός πλάνων, μια και δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του από το διάστημα που αγωνιζόταν δανεικός στη Γουίκομ.

Γουέστ Χαμ: Τεράστια ευκαιρία να περάσει, για πρώτη φορά φέτος, στην κορυφή, έχασε η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την απρόσμενη απώλεια της Σαουθάμπτον, χάνοντας 2-1 μπροστά στο κοινό τους από την Μπέρνλι. Αυτό ήταν το πρώτο ματς μετά από επτά αγωνιστικές (έξι νίκες και μια ισοπαλία) που η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό. Οπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί ο μέσος Ματ Τέιλορ, μια και πρόσφατα επέστρεψε στις προπονήσεις, έπειτα από ένα μήνα απουσίας. Ο αμυντικός Ριντ παραμένει εκτός με πρόβλημα στον ώμο, με τον επιθετικό Μπάλντοκ να παραμένει επίσης τραυματίας. Εδώ και καιρό βρίσκεται εκτός δράσης ο μέσος Λάνσμπερι (δανεικός από την Αρσεναλ) και ο εξτρέμ Ο'Νιλ, όμως αμφότεροι επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων στη διάρκεια της εβδομάδας.

 

ΜΠΑΡΝΣΛΙ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Μπάρνσλι: Μεγάλες στιγμές ζουν στην Μπάρνσλι. Μετά από πάρα πολύ καιρό οι «τάικς» έχουν φτάσει σε τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον φιγουράρουν στην τέταρτη θέση. Στο τελευταίο παιχνίδι του οι παίκτες του Κιθ Χιλ έφτασαν στο 4-3 στην έδρα της Πίτερμπρο, αν και ο προπονητής εξέφρασε τα παραπονά του για το ότι η ομάδα του χρειάστηκε να σκοράρει τρεις φορές για να πάρει τελικά ένα «τρίποντο» εκτός έδρας. Εδώ που τα λέμε, είχε το δίκιο του, μια και η Μπάρνσλι έφτασε να προηγείται 3-0 πριν ισοφαριστεί... Ο έμπειρος αμυντικός Τζέι ΜακΕβιλι απουσίασε από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα καταφέρει και σήμερα. Στη θέση του τα πήγε καλά ο εξτρέμ Πέρκινς και ίσως παραμείνει στο πόστο. Κάποιο νέο πρόβλημα δεν έχει προκύψει για τους γηπεδούχος, αν και δεν αποκλείεται ο Χιλ να μπει στον… πειρασμό να δώσει «ανάσες» σε 1-2 παίκτες του που εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.

Ιπσουιτς: Προ των πυλών να διαγράψει αρνητικό ιστορικό βρίσκεται η Ιπσουιτς και η θέση του Πολ Τζιούελ δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά επισφαλής. Οι «τράκτορ μπόις» μετρούν ήδη επτά σερί ήττες και αν χάσουν και σήμερα θα έχουν αρνητικό ρεκόρ. Να φανταστείτε ότι στις επτά «κολλητές» ήττες σταμάτησαν και την περίοδο 1994-95, όταν μεταξύ άλλων ηττήθηκαν 9-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αμφίβολος για τους φιλοξενούμενους παραμένει ο μέσο Λιτνμπίντερ, που απουσίασε από τις δύο πρόσφατες ήττες της ομάδας του. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Ιβαρ Γκούναρσον, ο οποίος έσπασε τη μύτη του στην προπόνηση. Την περασμένη αγωνιστική επέστρεψαν από τραυματισμούς ο γκολκίπερ Στοκντέιλ και ο στόπερ Σονκό και αμφότεροι θα παραμείνουν στο αρχικό σχήμα. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Ράιτ και αν δεν τα καταφέρει στον πάγκο θα καθίσει ο Αλαν Λι-Μπάρετ.