Κλήρωση Europa League

Με έντονο το αγγλικό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας των ομάδων του Μάντσεστερ και της Στόουκ, αναμένεται η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League (14:00, ANT-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το www.england365.gr).



Κλήρωση Europa League

Οι «ισχυροί» θα παίξουν τη ρεβάνς στην έδρα τους, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Στους «32» δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα, όπως και ομάδες που έπαιξαν μαζί σε κάποιο όμιλο του Europa League. Ωστόσο, στους «16» μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα και δεν αποκλείεται να υπάρξει… εμφύλιος. 


Αναλυτικά, τα δύο γκρουπ: 

Δυνατοί: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλκε, Τβέντε, Αϊντχόφεν, Μπριζ, Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπεσίκτας, Μέταλιστ. 

Αδύνατοι: Λάτσιο, Ουντινέζε, Πόρτο, Μπράγκα, Στόουκ, Ρούμπιν Καζάν, Ανόβερο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Άλκμααρ, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Βίσλα Κρακοβίας, Λέγκια Βαρσοβίας, Βικτόρια Πλζεν. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δεκαέξι «ισχυροί» είναι οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League. Αντίστοιχα, οι «αδύναμοι» αποτελούνται από τους 12 δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους τέσσερις χειρότερους τρίτους των ομίλων του Champions League 

Το πρόγραμμα του Europa League 

Φάση των «32»: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012 
Φάση των «16»: 8 και 15 Μαρτίου 2012 
Προημιτελική φάση: 29 και 5 Απριλίου 2012 
Ημιτελική φάση: 19 και 26 Απριλίου 20112 
Τελικός: 9 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου