Premier League fan!

Καλησπέρα, είμαι φίλαθλος της Manchester United από αρκετά μικρός και τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να παρακολουθώ όλο και πιο εντατικά το πρωτάθλημα της Premier League. Αν και υποστηρίζω με πάθος την ομάδα μου, το ποδόσφαιρό της, τη νοοτροπία της, τον προπονητή, τους παίχτες, κλπ, μπορώ να πω ανοιχτά πως η δυναμική και οι υπόλοιπες ομάδες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος με υποχρεώνουν να υποκλίνομαι και να παραδέχομαι και τους αντιπάλους.



Premier League fan!

Παραδοσιακά "μισητοί" αντίπαλοι, όπως η Liverpool, η Man City προκαλούν το θαυμασμό μου.

Το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να φάνηκε στην αρχή πως θα είναι υπόθεση των δύο ομάδων του Manchester, ωστόσο όσο περνούν οι αγωνιστικές βλέπουμε πως οι βαθμολογικές διαφορές συγκλίνουν και μας αφήνουν με την προσδοκία για άλλο ένα συγκλονιστικό δεύτερο μισό και φινάλε.

Θεωρώ πως η ομάδα μου έχει κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα από την αρχή της σεζόν στην Αγγλία, αν και μας πίκρανε με τον ξαφνικό αποκλεισμό από το champions league. Η ποιότητα του ποδοδσφαίρου που βγάζει στο γήπεδο έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, ωστόσο είναι γερά στο κόλπο της πρώτης θέσης, αν και η συμπολίτισσα φέτος δείχνει πιο δυνατή από ποτέ, κυρίως λόγω επιθετικής πολιτικής των μεταγραφών. 

Υποστηρίζω ανοιχτά τη θέση του προπονητή μας στο να προωθούνται νεαρά ταλέντα, τα οποία θα έχουν λίγα και καλά στηρίγματα παιχτών μεγάλης κλάσης, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Ρούνεϊ, ο Βίντις (αν και τραυματίας), ο Φέρντιναντ, ο Εβρά. Μου αρέσει η νοοτροπία του ότι ο Σερ Άλεξ "χτίζει" ομάδες από το μηδέν, τις ανανεώνει, κρατάει τις ισορροπίες, δίνει ευκαιρίες σε όλους και θεωρεί όλους ίσους σε θέματα πειθαρχικά (βλέπε τελευταία τιμωρία του Ρούνει). Οι τραυματισμοί μας έχουν επηρεάσει σαφώς φέτος, ωστόσο η βαριά φανέλα του συλλόγου φαίνεται ικανή πολές φορές να γαλουχεί καινούριους νικητές.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία τη φετινή εξέλιξη του φοβερού αυτού πρωταθλήματος...Περιμένουμε να δούμε πάλι αγώνες που δύσκολα ξεχνούν οι φίλοι του ποδοσφαίρου...

Με εκτίμηση,

Πάνος Βαμβακάρης  

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)