Παρέμβαση Μπράουν για την απεργία

Την παρέμβαση του Γκόρντον Μπράουν προκάλεσαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της British Airways από τις 20 μέχρι τις 31 Μαρτίου.



Παρέμβαση Μπράουν για την απεργία
Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας χαρακτήρισε αδικαιολόγητες και "κατευθυνόμενες" τις κινητοποιήσεις των πληρωμάτων καμπινών στα αεροσκάφη της British Airways, δηλώνοντας την αισιοδοξία του για την τελική αναβολή τους.
 
Ο κ.Μπράουν προσπάθησε να βρει μια λύση προκειμένου να μην διογκωθεί το πρόβλημα με τις πτήσεις ωστόσο όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, τα πληρώματα θα προχωρήσουν κανονικά στην τριήμερη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου και στην τετραήμερη, η οποία θα ξεκινήσει στις 27 του μήνα.
 
Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο υπήρξε μάλιστα συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης,  των πληρωμάτων της εταιρείας, Τονι Γούντλεϊ χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση.
 
Ειδική μπάλα
Με μια μπάλα ειδικά σχεδιασμένη από τη NIKE, για την ενίσχυση ιδρυμάτων για τη καταπολέμηση του AIDS έγιναν οι αγώνες  το Σαββατοκύριακο στην Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα με την κόκκινη μπάλα που χρησιμοποιήθηκε στα παιχνίδια, την καμπάνια υποστηρίζουν και ο Γουειν Ρούνει με τον Φερνάντο Τόρες οι οποίοι φορούν κόκκινα κορδόνια στα ποδοσφαιρικά τους  παπούτσια.Όλες οι πωλήσεις των παραπάνω προιόντων από την εταιρεία πρόκειται να διατεθούν σε ιδρύματα σχετικά με το Aids.
 
«Ξαναχτύπησε» ο Κλαρκσον
Σε αμηχανία έφερε για μια ακόμη φορά τα στελέχη του BBC , ο παρουσιαστής  της εκπομπής Top Gear, Τζερεμι Κλάρκσον ο οποίος δημοσιοποίησε μέσω της στήλης που διατηρεί σε εφημερίδα πως ο Νέλσον Μαντέλα τον μπέρδεψε με αστροναύτη. Ο Βρετανός  παρουσιαστής βρέθηκε για γυρίσματα στη Νότια Αφρική και προγραμματίστηκε  συνάντηση με τον αφρικανό ηγέτη προκειμένου να του δοθεί το ποσό των 70,000 λιρών για το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει. Την ίδια ημέρα ο Μαντέλα θα υποδεχόταν και αντιπροσωπεία Αμερικανών αστροναυτών έτσι όταν συνάντησε τον Κλαρκσον υπέθεσε πως είναι αστροναύτης κάνοντας του μάλιστα την ερώτηση «πως είναι το φεγγάρι». Η παρεξήγηση αυτή θα έμενε κρυφή, αν ο Κλαρκσον δεν αποφάσιζε να την αποκαλύψει στη στήλη του προκαλώντας την οργή των  συνεργατών του Μαντέλα, που σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα αρνήθηκαν να δεχτούν τα χρήματα που συγκέντρωσε η εκπομπή για το ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα.
Το BBC αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά  με το περιστατικό  δίνοντας τέλος στην παρεξήγηση.  Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο χρειάστηκε να παρέμβει για κάτι που δήλωσε ο Κλαρκσον.