We'll never die

Παραμονή της 54ης επετείου από την τραγωδία του Μονάχου, η ψυχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε ξανά. Το βιβλίο που ξεκίνησε να γράφει η μοίρα πριν από 54 χρόνια, φαίνεται πως έχει ακόμα πολλές άδειες σελίδες. 



We'll never die

 

Και αν οι περσινές ανατροπές με Γουέστ Χαμ (2-4 από 2-0) και Μπλάκπουλ (2-3 από 2-0) είναι από εκείνες που δίνουν τους τίτλους, η ολική επαναφορά στο ματς με την Τσέλσι είναι από αυτές που μένουν στην ιστορία.

Αυτή η ανατροπή μπαίνει δίπλα σε εκείνο το 3-5 μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν (η Τότεναμ κέρδιζε 3-0 μέχρι το '60) και φυσικά στην κολασμένη ανατροπή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999. Είναι από τις βραδιές που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκτά ακόμα περισσότερους φίλους σε όλο τον κόσμο, γεμίζει περηφάνια τους οπαδούς της και υπενθυμίζει σε όλους ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν είναι να τη θεωρήσουν τελειωμένη.

Και εντάξει, οι παλιοσειρές Γκιγκς και Σκόουλς ξέρουν από ειδικές αποστολές. Ομως έβλεπα και τους πιτσιρικάδες, τον Γουέλμπεκ, τον Έβανς, τον Τσιτσαρίτο. Φαινόταν στα μάτια τους ότι το πίστευαν . Λες και ο Φέργκιουσον, πριν πάνε οι νέοι παίκτες να υπογράψουν, τους χορηγεί με σύριγγα την ΨΥΧΗ αυτής της ομάδας.

Ένας Φέργκιουσον ο οποίος θα μπορούσε να γυρίσει την ομάδα πίσω την ώρα που έγινε το 3-0, αναλογιζόμενος αυτό που έπαθε από τη Σίτυ στο Ολντ Τράφορντ. Αντ' αυτού σήμανε από τον πάγκο την αντεπίθεση και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι μακράν ο κορυφαίος μάνατζερ στον κόσμο.

Αυτή η ανατροπή δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στην ομάδα μου στην κούρσα για τον φετινό τίτλο. Και κάνει το +2 που έχει η Σίτυ να φαίνεται εντελώς αμελητέα διαφορά, αν συνυπολογίσουμε τους πολλούς τραυματισμούς και τις πολλές απουσίες βασικών παικτών που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Γιουνάιτεντ τη φετινή περίοδο, όπως επίσης και το δύσκολο πρόγραμμα με συνεχή ντέρμπυ, τα περισσότερα εξ αυτών εκτός έδρας.

Ότι και να γίνει όμως στο τέλος, ακόμα και αν χάσουμε το πρωτάθλημα, τέτοιες νύχτες σαν και αυτή και τέτοιες ανατροπές, βάζουν τα θεμέλια για τους τίτλους που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια. Και αν το "singing in the rain" θα έντυνε μουσικά τον διαφαινόμενο μέχρι το 58' θρίαμβο της Τσέλσι, το "WE'LL NEVER DIE" των οπαδών της Γιουνάιτεντ αντηχεί ακόμα στο βροχερό ουρανό του Λονδίνου...

Λυκοσκούφης Γιώργος

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)