Χρόνια Πολλά Charles Dickens! (pics)

Πρώτο θέμα σε όλο το Νησί είναι τα γενέθλια του Τσαρλς Ντίκενς, αφού σήμερα (7/2) συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ημέρα γέννησης του Άγγλου συγγραφέα. Δείτε φωτογραφίες από τα μέρη που σημάδεψαν τη ζωή, το έργο του, αλλά και από ιδιόχειρα σημειώματά του.



Χρόνια Πολλά Charles Dickens! (pics)

Με τα αγγλικά Μέσα να κάνουν συνεχή αφιερώματα στα 200α γενέθλια του Ντίκενς, από την αρχή του έτους, θα νόμιζε κανείς ότι η ημέρα είχε περάσει.

Και όμως, σαν σήμερα, πριν 200 χρόνια, γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ ο μεγαλύτερος συγγραφέας της Βικτοριανής εποχής.

Δεν είναι μόνο οι «Μεγάλες Προσδοκίες», ο «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» και η «Ιστορία δύο πόλεων», που τον έκαναν να ξεχωρίζει, όσο το ότι το έργο του και οι διδαχές του παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Κλισέ έκφραση, αλλά ισχύει σε απόλυτο βαθμό, από την στιγμή που ο ίδιος έκανε λόγο για την ηθική της άρχουσας τάξης και δεν περιορίστηκε μόνο στο «πλάσιμο» χαρακτήρων.

Στο Νησί, η ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Και αν δεν είχατε την τύχη να ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες κάποιας νουβέλας του, μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα από τις φωτογραφίες. Από αυτές που απεικονίζουν το σπίτι του, μέχρι αυτές που δείχνουν τις αγαπημένες του pub, στο Λονδίνο. 

TAGS: