Μαν. Γιουνάιτεντ-Αθλέτικ Μπιλμπάο (preview)

Την Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχεται απόψε (22:05) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», με την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ψάχνει σκορ-πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Europa League.



Μαν. Γιουνάιτεντ-Αθλέτικ Μπιλμπάο (preview)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από τη… δραματική πρόκριση επί τους Άγιαξ. Το 0-2 στην Ολλανδία μπορεί να έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές Αγγλίας, ωστόσο η ρεβάνς δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας, αλλά και οι περισσότερο εξωτερικοί παρατηρητές. Το 1-0 στο 6’, έγινε 1-2 υπέρ του «Αίαντα» στο 87’ και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε ένα μίνι-θρίλερ, με αίσιο ωστόσο φινάλε.

Από μια δύσκολη πρόκριση προέρχεται και η ομάδα της Βασκονίας, η οποία παρά την ήττα της με 2-1 από τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα, κατάφερε να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς του «Σαν Μαμές» με το 1-0 να στέκεται… υπεραρκετό για μια θέση στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Στην Πρέμιερ Λιγκ το συγκρότημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπορεί να παραμένει στη δεύτερη θέση και σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Σίτι, ωστόσο μετά και το εντυπωσιακό πέρασμα (1-3) από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» κόντρα στην Τότεναμ, απέδειξε ότι θα συνεχίσει την… πίεση στην «συμπολίτισσα» μέχρι τέλους…

Σπουδαία νίκη στο εγχώριο πρωτάθλημα και για την Αθλέτικ, η οποία με δύο γκολ του Σουσαέτα, επικράτησε εντός έδρας με 2-0 στο μεγάλο Βασκικό ντέρμπι της Ρεάλ Σοσιεδάδ και συνεχίζει να βρίσκεται σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ, στο -1 από την 4η θέση και τη Λεβάντε.

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τους Βαλέντσια, Κλέβερλι, αλλά και τον Πολ Σκόουλς, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μαρσέλο Μπιέλσα ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αμορεμπιέτα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας.

Σαφέστατα υπέρ των γηπεδούχων η παράδοση και αυτό γιατί η Μπιλμπάο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε οκτώ παιχνίδια αγγλικές ομάδες με απολογισμό έξι νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες.