Παραλήρημα του προέδρου της Premier League!

Μύδρους κατά της FIFA και της UEFA εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Premier League, Ντέιβ Ρίτσαρντς κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τον αθλητισμό και την ασφάλεια στην Ντόχα του Κατάρ. Ο Άγγλος παράγοντας κατηγόρησε τις δύο κορυφαίες συνομοσπονδίες πως έκλεψαν το ποδόσφαιρο από την πατρίδα του, η οποία –όπως χαρακτηριστικά είπε- «για 50 χρόνια το είχε στην αποκλειστική κατοχή της». 



Παραλήρημα του προέδρου της Premier League!
Ο Ρίτσαρντς, ο οποίος είναι και μέλος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αγγλίας, παρουσία του αντιπροέδρου της FIFA Αλί Μπιν Χουσεΐν, εξαπέλυσε άνευ προηγούμενου επίθεση λέγοντας πράγματα που μπορεί να περιέχουν αλήθειες, θα μπορούσαν όμως κάλλιστα να χαρακτηριστούν σοβινιστικές, αλλά παντελώς άσχετες με το θέμα του συνεδρίου. 

«Η Αγγλία έδωσε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Τη σπουδαιότερη κληρονομιά που θα μπορούσε να παραδώσει. Για 50 χρόνια κατείχαμε αποκλειστικά το σπορ. Ήταν αποκλειστικά στη δική μας δικαιοδοσία. Γράψαμε τους κανονισμούς, σχεδιάσαμε τα γήπεδα, κάναμε τα πάντα. Και μετά, 50 χρόνια αργότερα, έρχεται κάποιος τύπος μας αποκαλύψει ψεύτες και μας το κλέβει. Αυτό έκανε η FIFA. Άλλα τόσα χρόνια μετά ήρθε η σειρά μιας άλλης συμμορίας, της UEFA, που έκλεψε λίγο ακόμη». 

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της FIFA υπενθυμίζοντας στον Ρίτσαρντς πως υπάρχουν στοιχεία πως υποδεικνύουν πως και οι Κινέζοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι που έπαιξαν ποδόσφαιρο και ότι το ζήτημα δεν έχει αποσαφηνισθεί, για να απαντήσει σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Premier League διακόπτοντας παράλληλα τον Ιορδανό πρίγκιπα: «Ξεκίνησε από το Σέφιλντ πριν από 150 χρόνια! Εμείς ανακαλύψαμε το παιχνίδι, φτιάξαμε κανονισμούς και το διαδώσαμε. Οι Κινέζοι μπορεί να λένε πως τους ανήκει, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει σε εμάς, στους Βρετανούς»! 
Η διοίκηση της Premier League, πάντως, κράτησε αποστάσεις από όσα είπε ο πρόεδρός της και με μια σύντομη ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως ο Ρίτσαρντς διατύπωσε προσωπικές του απόψεις. 

«Ο Σερ Ντέιβ παρακολουθεί τις εργασίες του συνεδρίου ως ιδιώτης και τα σχόλιά του δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις της Premier League», αναφέρει η ανακοίνωση.