Το 20ο στο δρόμο του…

Με την Manchester United να ξεφεύγει στο συν πέντε από την συμπολίτισσα της  η κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου φαντάζει σχεδόν σίγουρη.



Το 20ο στο δρόμο του…

Ο λόγος φυσικά δεν είναι ότι η Μan City δεν έχει τους παίχτες  και το ταλέντο να ανταγωνιστεί τους κόκκινους διαβόλους αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν έχει την ομάδα και το  λεγόμενο «champions mentality» για να τους κερδίσει. Με την ποδοσφαιρική υφήλιο να παρακολουθεί στον αγώνα Man City vs Sunderland  το χρυσοπληρωμένο «καλόπαιδο» Mario  να αψιμαχεί για την εκτέλεση ενός φάουλ ενώ η ομάδα του χάνει με δύο τέρματα, απλά αναρωτιέσαι  πως νιώθει ο οπαδός εκείνης της ομάδας και ας τους έφερνε και το παιχνίδι τούμπα.

Όσο για την επιστροφή του ασώτου Carlos Tevez μετά από ένα συγνώμη ο Mancini τον ρίχνει στο γήπεδο παραβλέποντας το γεγονός ότι έχει να προπονηθεί ένα εξάμηνο, εύλογος θα διερωτηθεί κανείς αν ο Ferguson θα έκανε το ίδιο. Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι ούτε σε αγώνα των under 15 δεν θα τον άφηνε να παίξει όχι επειδή δεν μπορεί αλλά επειδή δεν το αξίζει.       

Tα εύσημα αυτής της πορείας φυσικά πηγαίνουν στον παππού των τίτλων Σερ Alex Ferguson που με μια από τις χειρότερες ομάδες σε σχέση με τα τελευταία χρόνια- νωρίς αποκλεισμός από Ευρώπη, αποκλεισμός και από τα δύο κύπελλα- προηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος μιας κούρσας που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να κόβει το νήμα πρώτος.

Και ας τον κατηγόρησαν για πράξη απελπισίας όταν έφερε των Paul Scholes πίσω στην ομάδα. Ο γερόλυκος Scholes μπαίνει στο γήπεδο και παίζει με περισσότερη ζωντάνια και από 18χρονο, έχοντας ένα εκπληκτικό 96% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του είναι ο άρχοντας στο χώρο του κέντρου επιβεβαιώνοντας  στον Σκοτσέζο τεχνικό ότι πέτυχε για ακόμη μια φορά διάνα. Και ας μην μας έφερε τον Sneider το καλοκαίρι που μας πέρασε  ο Fergie χτυπάει δύο μικρούς Young και Jones να τρίβεις τα μάτια σου και άφησε το Βενγκέρ να καλλιεργεί τα φυτώρια μπας και βγει καμιά παιχτούρα και τον Μανσίνι από την άλλη να σπαταλάει τα πετροδόλαρα λες και είναι φιστίκια.

Το σίγουρο είναι ότι ο γέρο Alex το είχε αντιλήφθη , συγκεκριμένα το είχε αντιλήφθη στον πρώτο αγώνα εναντίον της Man City στο Old Trafford όταν ο Μario Balloteli σήκωνε την φανέλα του για να μας πει «Γιατί πάντοτε εγώ». Σε μια πρωταθλήτρια ομάδα σαν την Manchester United τα ΕΓΩ  δεν χωράνε, τα ΕΓΩ παίρνουν δρόμο.