Ως που θα φτάσει η κατρακύλα;

Έχω τονίσει πολλάκις, ότι αφ' ενός είμαι φανατικός φίλαθλος του ποδοσφαίρου (δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου δίχως ποδόσφαιρο), αφ' εταίρου ότι υποστηρίζω ΜΟΝΟ την Λίβερπουλ του Μέρσεϋ-Σάιντ - και ουδεμία άλλη ομάδα/σύλλογο, ελληνικό ή ξένο.



Ως που θα φτάσει η κατρακύλα;

Θεωρώ τον εαυτό μου "καμμένο" οπαδό της Λίβερπουλ, υπό την έννοια ότι ασχολούμαι ασταμάτητα και καθημερινά πολλές ώρες με την ομάδα - σε σημείο παράνοιας, να είμαι διακοπές το καλοκαίρι και να αφήνω φίλους/οικογένεια στην παραλία και να παρακολουθώ μεταγραφικά, φιλικά, νέα κτλ. Τουτέστιν, πονώ και ενδιαφέρομαι με ειλικρινή λατρεία για την Λίβερπουλ.

 

Το ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ έχω τραβήξει από το 2010 έως την παρούσα στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν περιγράφεται. Ειδικά σήμερα, αυτή τη περίοδο, είμαι απίστευτα καταρρακωμένος και η θλίψη μου είναι γιγάντια και μου βαραίνει πολύ την ψυχική ηρεμία μου.

Δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ, η Λίβερπουλ είχε φτάσει σε τέτοια απαίσια εικόνα ομάδας/συλλόγου και πόσο (ΤΟΣΟ!) χαμηλά βρισκόταν στον πίνακα του πρωταθλήματος! Αν δεν με απατά η μνήμη μου, στις περιόδους 2/9/1899 - 18/11/1899 και 14/11/1903 - 30/1/1094, είχαμε ανάλογη απαίσια εικόνα,...ενώ την περίοδο 1993-1994 είχαμε "κατρακυλήσει" στην 8η θέση. Πέρσι τα Χριστούγεννα με τον Ρόυ Χότζον ως μάνατζερ και αυτούς τους λωποδύτες/εγκληματίες για ιδιοκτήτες (Χιγγς/Ζιλέτ) - και με ΔΙΧΩΣ ΣΕΝΤΣ για μεταγραφές, ήμασταν στην ΙΔΙΑ κατάσταση/κατρακύλα και οι πάντες καλούσαν "Θεούς & Δαίμονες" και ζητούσαν "την κεφαλή επί πίνακι" (δικαίως!) των Χιγγς/Ζιλέτ, καθώς φυσικά και επιθυμούσαν τον άχρηστο όπως έλεγαν Χότζον να αποχωρίσει. (Ο Χότζον για εμένα, ήταν απλά "λίγος" για επίπεδο Συλλόγου Λίβερπουλ. Είναι καλός προπονητής για μικρές ομάδες και δεν μπορούσε να "διαχειριστεί" έναν Σύλλογο με μεγάλες προσδοκίες, σαν την Λίβερπουλ).

Όπερ και εγένετο... και αφ' ενός (Δόξα Τώ Θεώ!) οι "σπουδαίοι" πρώην ιδιοκτήτες πούλησαν τον Σύλλογο στον κ. Χένρυ, αφ' εταίρου εκδιώχθηκε κακήν-κακώς ο Χότζον και επελέγη ο Νταλγκλίς ως μάνατζερ... διότι και φθηνή λύση ήταν (και μοναδική, την περίοδο εκείνη) και ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ απ' το σύνολο των "Κόκκινων" οπαδών! Και κατάφερε ο Νταλγκλίς να φέρει "νέα πνοή" στην ομάδα - άλλωστε όλες οι αλλαγές σ' όλους τους τομείς, φέρνουν πάντα κάποιες θετικές πρώτες εντυπώσεις/αποτελέσματα.

 

Περιμέναμε με αγωνία λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι, να δούμε την "Νέα Εποχή" της Λίβερπουλ, του Κ-Κέννυ... Αφ' ενός μας... ξάφνιασε απ' τον Γενάρη της περασμένης σεζόν, όταν μας "έφυγε" ο Τόρρες και σε χρόνο... νανοδευτερολέπτων, είδαμε να δαπανιέται ένα απίστευτο ποσό για έναν σχεδόν ΑΓΝΩΣΤΟ παίκτη (Κάρολ) ως αντικαταστάτη του Ισπανού, από μια "μικρομεσαία" ομάδα της Γηραιάς Αλβιόνας - ο οποίος μάλιστα (Κάρολ) ήταν και... τραυματίας (!!!) και ΔΕΝ μπορούσε να βοηθήσει στο υπόλοιπο της σεζόν (2010-2011)! Αφ' εταίρου δε όμως, το καλοκαίρι, ο Κ-Κέννυ εξακολούθησε να μας ξαφνιάζει, όταν είχαν "παρελάσει"... ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του πλανήτη ως πιθανοί στόχοι της ομάδας και τελικά... δαπανήσαμε πολλά εκατομμύρια για να φέρουμε παίκτες ΠΑΛΙ από τις λοιπές... "μικρομεσαίες" ομάδες της Αγγλίας! Ούτε Πόρτο, ούτε Άγιαξ (πάλι), ούτε Ίντερ, ούτε κάποια γερμανική ή Ισπανική ομάδα, ούτε καν κάποιο σπουδαίο παίκτη απ' την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού! Και πάλι, αν και ξαφνιασμένοι, δεχτήκαμε τις επιλογές του Κ-Κέννυ και περιμέναμε να ξεκινήσει η νέα σεζόν... Οι περισσότεροι από εμάς, πηγαίνουμε διακοπές τον Αύγουστο. Εγώ, είτε πηγαίνω είτε όχι (όπως πέρσι), ΠΑΝΤΑ παρακολουθώ όλη την προετοιμασία της ομάδας, βλέπω όλα τα φιλικά (στην χώρα που επιλέγει η ομάδα να κάνει προετοιμασία, καθώς και στην επιστροφή της στην Αγγλία) και... δεν ενθουσιάστηκα ΚΑΘΟΛΟΥ απ' ό,τι παρακολούθησα!

Και δεν ομιλώ για τα φιλικά στην Αγγλία. Το σοκ μου, προήλθε από την προετοιμασία στην Ασία που η "Νέα Νταλγκλίς-Λίβερπουλ" δεν μπορούσε να "κάνει καλά"... ομαδούλες ασιατικές. Και πάλι... αν και σοκαρισμένος και "ψιλιασμένος" τι θα δω φέτος, εντούτοις αποφάσισα να κάνω υπομονή - αν και είχα αρχίσει να "με ζώνουν τα φίδια". Ειδικά φίλοι όπως ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Λίβερπουλ Θεσσαλονίκης (κ.Φωτιάδης), προσπαθούσε να με καθησυχάσει και να "ανεβάσει το ηθικό", προτρέποντας να δώσω χρόνο στην ομάδα & τον Κέννυ... Όμως, η... ΑΦΕΛΕΙΑ/ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ έχει και όρια! Δηλαδή, ναι μεν "In Kenny We Trust" & "YNWA"... αλλά και η κοροϊδία δεν αντέχεται! Δεν είναι δυνατόν, από το νέο έτος (2012), με σαφείς στόχο ΚΥΡΙΩΣ να βγούμε 4οι και να πάμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και με δευτερεύοντα στόχο να κερδίσουμε κάποιο τίτλο (κύπελλο),... "καταφέραμε" (με απίστευτη δόση τύχης!) να κερδίσουμε την "πανίσχυρη" Κάρντιφ στον Τελικό του Carling Cup (που στα τελευταία 2 λεπτά του 90λεπτου, παραλίγο να μας είχαν αποκλείσει, ενώ στα πέναλντι η Κάρντιφ τα έκανε "μούσκεμα" και κερδίσαμε!)... ...και στο πρωτάθλημα, σε 13 αγώνες έχουμε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και ΟΚΤΩ ΗΤΤΕΣ (και εντός έδρας), από όλες σχεδόν τις "μικρομεσαίες"/"μικρές" ομάδες του πρωταθλήματος!!!!

Και όπως προανέφερα, ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΕ ΠΑΚΤΩΛΟΣ εκατομμυρίων για να... δυναμώσουμε από πέρσι! Και ερωτώ: ΩΣ ΠΟΤΕ θα δίνουμε "πίστωση χρόνου" στον λατρεμένο (ως παίκτη) Κέννυ Νταλγκλίς και σε αυτούς τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ παίκτες που έχουμε στο ρόστερ μας; Αντικειμενικά, ΠΟΙΟΣ οπαδός ΠΟΙΑΣ ελληνικής ομάδας, αφ' ενός θα ήθελε τον Άντυ Κάρολ ως κεντρικό φορ και αφ' εταίρου ΕΑΝ τον ήθελε, θα ήθελε η ομάδα του να δαπανούσε περισσότερο από... 500.000 ευρώ για να τον πάρει;;; Ποια ελληνική ομάδα θα ήθελε ως "κεντρικό χαφ", αυτόν τον... "Χαϊλάντερ" Άνταμ και θα του έδινε περισσότερα από... 200.000 για να γίνει η μεταγραφή; Ποιος ελληνικός Σύλλογος θα ήθελε τον "μίστερ-ΑΟΡΑΤΟΣ" (εντός γηπέδου) Χέντερσον; Απλά απορώ, ερωτήματα βάζω! ΠΟΙΟΣ προπονητής στην Ελλάδα θα έβαζε μια ομάδα σαν την Λίβερπουλ να παίζει με ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ "καμινάδες" στο ΠΟΥΘΕΝΑ μπροστά (στην επίθεση), με την... ελπίδα ΜΗΠΩΣ ο Σουάρεζ πάρει την μπάλα (και ως... Κόπερφιλντ να κάνει "μαγικά" και ΜΟΝΟΣ, ατομικά, να μας "ξελασπώσει"!) ή ο "υπερ-τεράστιος-μπαλαδόρος" Άντυ Κάρολ να "κατορθώσει" να πάρει την κεφαλιά..., να τον... αφήσουν (μερικά λεπτά!) να καταφέρει να... στρίψει το σώμα του..., να του επιτρέψουν να... επιταχύνει και τότε, ΙΣΩΣ να σκοράρει κάποιο από τα ..."πάρα πολλά" γκολ που έχει βάλει από πέρσι το καλοκαίρι ως σήμερα! ΠΟΙΟΣ προπονητής στην Ελλάδα, αφ' ενός θα δαπανούσε τόσα πολλά χρήματα για μετριότατους παίκτες, αλλά αφ' εταίρου ΕΝΩ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ικανά πιτσιρίκια στην 2η ομάδα (και το διατυμπανίζει ο ίδιος και λέει ότι "πιστεύει στις δυνατότητές του"), ΜΟΛΙΣ τώρα προς το τέλος της (πεταμένης στα σκουπίδια) χρονιάς... "θυμήθηκε" να βάλει ΜΕΡΙΚΟΥΣ (2-3) και εξακολουθεί να έχει "μόνιμους"/βασικούς, τις προσωπικές ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ/ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ μεταγραφικές επιλογές του;

Πως γίνεται, μπορεί να μου πει κανείς; Και το κυριότερο, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και ΑΚΟΜΑ σαν... παπαγάλοι, το σύνολο των οπαδών μας (σε Ελλάδα και τον λοιπό Κόσμο), ν' αναφωνεί με φανατική ΑΦΕΛΕΙΑ "In Kenny We Trust";;; Θυμάμαι, ο Σάνκλυ έλεγε "όταν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω, κοιτώ τον πίνακα να δω πόσο χαμηλότερα είναι η ΕΒΕΡΤΟΝ"! Ε,... προς πληροφόρησή σας, η ΕΒΕΡΤΟΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ! Δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ το 'χε καταφέρει (και όταν είχε συμβεί, είχε γίνει στις ΑΡΧΕΣ του πρωταθλήματος, όχι στο τέλος)! Απ' όλες τις ομάδες τις Πρέμιερσιπ, οι ΜΟΝΕΣ που 'ναι κάτω από μας, είναι οι... Σάντερλαντ/Φούλαμ/Στόουκ/Νόργουιτς (με ΜΟΛΙΣ 1-3 πόντους διαφορά!)... οι Γουέστ Μπρομ/Σουόνσυ (με ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΛΙΣ πόντους διαφορά!)... Άστον Βίλα/Μπόλτον/QPR (με καμιά δωδεκαριά πόντους διαφορά)... και οι τρεις ομάδες ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ! Τι άλλο πρέπει να γίνει, για να καταλάβουμε ότι: α) Ο κ.Χένρυ ΔΕΝ μπορεί να διοικεί από τις... ΗΠΑ! ΟΦΕΙΛΕΙ να βρίσκεται συνεχώς στην Αγγλία!

Δυστυχώς, δεν γίνεται διαφορετικά, διότι ΔΕΝ γνωρίζει κιόλας το άθλημα και ΔΕΝ μπορεί να εμπιστευτεί ΑΛΛΟΥΣ για να διευθύνουν "εν ονόματί του"! β) ΠΟΤΕ επιτέλους πρέπει να χωνέψουμε ότι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ πληγή στην ομάδα, ακούει στο όνομα... Κομολί; Ο "διαβόητος" αυτός κύριος, είναι η κυριότερη αιτία της απίστευτης αυτής κατρακύλας μας.

Το άτομο αυτό, κάθε άλλο παρά "Διευθυντής" είναι. Κάνει ό,τι μπορεί, για καθαρό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ (μίζες από μεταγραφές "ανύπαρκτων" & υπερτιμημένων παικτών). γ) Ως πότε "πρέπει" να δεχόμαστε τον αγαπημένο μας Κέννυ ως "τον ιδανικό για μας μάνατζερ";;; Πότε θα αντιληφθούμε επιτέλους, ότι ο Κέννυ δεν είναι τίποτ' άλλο από ένας παγκοσμίου φήμης μεγάλος πρώην ποδοσφαιριστής, που τα τελευταία 15-20 χρόνια δεν ήταν ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ απ' ό,τι είμαστε εσείς κι εγώ - ένας ΑΠΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ-ΘΕΑΤΗΣ, απλά εκείνος έβλεπε απ' τις VIP θέσεις τα ματς, όχι απ' το ΚΟΡ ή τις άλλες θέσεις των απλών οπαδών!

Ο Κέννυ ήρθε (ορθά, για τότε) να μας τονώσει το ηθικό, να "πορωθούμε" βλέποντας τον σπουδαίο αυτό θρύλο να ξαναμπαίνει (ενεργά) μέσα στο Άνφιλντ κτλ... Ωραία, έγινε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ, να του βρούμε μια καλή/ιδανική θέση στην ομάδα (πχ. βοηθός του Ρας στα παιδικά τμήματα) και να ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ (πχ. Μουρίνιο);;; Γίνεται ΚΑΠΟΤΕ να... σοβαρευτούμε και να κάνουμε ΣΩΣΤΕΣ κινήσεις; Ως ΠΟΤΕ και ΠΟΣΟ πιο κάτω, έχει αυτή η κατρακύλα μας;... YNWA. (Και το εννοώ. Γιατί την ομάδα για πάντα θα την υποστηρίζω, αλλά ΟΧΙ ΣΑΝ "ΠΡΟΒΑΤΟ", ως ελευθέρας βούλησης άνθρωπος, με ικανή αντίληψη!)

Ρωμύλος Φρονιμίδης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)