The Manchester Derby: Η καλύτερη ενδεκάδα

Η αναμέτρηση της χρονιάς πλησιάζει και οι δύο προπονητές κάνουν τα σχέδιά τους. Το england365.gr …κάθεται στον πάγκο και επιλέγει την καλύτερη ενδεκάδα ανάμεσα στους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της συμπολίτισσας Σίτι.  



The Manchester Derby: Η καλύτερη ενδεκάδα

Τερματοφύλακας

Τζο Χαρτ

Η αρχή έγινε από πέρυσι, για να έρθει η ωρίμανση φέτος. Ο Άγγλος τερματοφύλακας κατεβάζει τα ρολά όταν φορά τη γαλάζια φανέλα και κλειδώνει την εστία όταν φορά το εθνόσημο, αφού έχει καθιερωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του. Οι προβληματικές εμφανίσεις του Νταβίντ Ντε Χέα κάνουν τον τίτλο να πηγαίνει στον …ξανθό γίγαντα.

 

Άμυνα

Δεξιά: Μίκα Ρίτσαρντς

Κούρσες που κάνουν τα αντίπαλα μπακ να φοβούνται και τα χαφ να δεινοπαθούν για να τον περάσουν. Ο Άγγλος αμυντικός καθιερώνεται και σε σύγκριση με τον Ράφαελ ή τους Κρις Σμόλινγκ και Φιλ Τζόουνς που κάλυψαν το δεξί άκρο της άμυνας με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Ρίτσαρντς αποτέλεσε εγγύηση ηρεμίας.

Κέντρο: Ρίο Φέρντιναντ

Μπορεί να έχασε αρκετούς αγώνες με τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά όταν ήταν έτοιμος ήταν κάτι παραπάνω από καλός. Δάσκαλος για τους …μικρούς, εγγύηση μπροστά από τον Ντε Χέα. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν, η φετινή είναι σαφώς καλύτερη. Πίσω από τον Άγγλο αμυντικό, θέση παίρνει ο Τζόνι Έβανς, ο οποίος πραγματοποίησε ιδιαίτερα ώριμες εμφανίσεις.

Βινσέν Κομπανί

Αγωνιστικά άψογος και το γεγονός ότι η «κοιλιά» της Σίτι έγινε όταν ο ίδιος δεν ήταν στην ενδεκάδα, εξαιτίας τραυματισμού, φανερώνει το πόσο σημαντικός είναι. Το βασικότερο, όμως, ήταν η συμβολή του στα αποδυτήρια. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε προπονητικό επιτελείο και παίκτες, λειτούργησε ως απορροφητικό στοιχείο στους κραδασμούς που παρουσιάστηκαν μέσα στη σεζόν και βοήθησε στην εκτόνωση των εντάσεων.

Αριστερά: Πατρίς Εβρά

Αρχηγός με τα όλα του. Ο Γάλλος αμυντικός ήταν εγγυητής της σταθερότητας στην ομάδα και ενέπνευσε τους συμπαίκτες του. Ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και σε περιστάσεις …αντιδικίας με την FA και τον Λουίς Σουάρες έμεινε στο ύψος του.

 

Κέντρο

Δεξιά: Αντόνιο Βαλέντσια

Για το …όσκαρ της αποκάλυψης της σεζόν υπήρχαν πολλές υποψηφιότητες. Από τον Τομ Κλέβερλι και τον Φιλ Τζόουνς στον Αντονίο Βαλέντσια. Ο άσος από το Εκουαδόρ κάλυψε τη δεξιά πλευρά όπως ο Ράιαν Γκιγκς και ο Νάνι την αριστερή και όταν ο Πορτογάλος έμεινε εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού ήταν αυτός που με τα δικά του γκολ κράτησε ζωντανή την ομάδα.

Κέντρο: Γιάγια Τουρέ

Έλειψε για το Κόπα Άφρικα και η ομάδα έκανε …κοιλιά. Η «καρδιά» στην ενδεκάδα της Σίτι έδινε αίμα σε όλα τα σημεία του γηπέδου και ο Νταβίντ Σίλβα τις εντολές. Ο Τουρέ πέτυχε κρίσιμα γκολ και ήταν αυτός που προσπάθησε σε πολλές περιπτώσεις να εκτονώσει την ένταση όταν ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε …κέφια.

Πολ Σκόουλς

Όταν ένας παίκτης του μεγέθους του Πολ Σκόουλς επιστρέφει το μόνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να τον δει και να τον απολαύσει στις τελευταίες του εμφανίσεις. Όμως, ο Άγγλος μέσος δεν είναι τύπος που τον ενδιαφέρουν τα πυροτεχνήματα χαράς και φρόντισε να ανταμείψει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την επιλογή του να τον χρησιμοποιεί βασικό. Εάν το πρωτάθλημα καταλήξει στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, σε πολύ μεγάλο βαθμό θα οφείλεται στις υπηρεσίες που προσέφερε ο Σκόουλς, από το Γενάρη και μετά.

Αριστερά: Νταβίντ Σίλβα

 Η μπαγκέτα στο μαέστρο και τα …όργανα να παίζουν. Ο Ισπανός άσος έδινε τέμπο στο ρυθμό της Σίτι και –τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο- ήταν ο εγκέφαλος των «πολιτών». Όταν η απόδοσή του έπεσε, έπεσε και η συνολική της Σίτι και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

 

Επίθεση

Γουέιν Ρούνεϊ

Ρεκόρ γκολ δεν πρόκειται να κάνει, ωστόσο η φετινή σεζόν είναι από τις πιο ώριμες του Άγγλου επιθετικού, αφού ο ίδιος αγωνίστηκε ακόμη και ως αμυντικό χαφ! Περισσότερο ήρεμος, περισσότερο χρήσιμος, πιο ολοκληρωμένος παίκτης.

Σέρχιο Αγουέρο

Θα μπορούσε να είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, αλλά όσα γκολ και να έβαλε ο Ιταλός άλλα τόσα …τρελά έκανε. Ο Αγκουέρο προσαρμόστηκε από την αρχή, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του μπροστά στην επίθεση - χωρίς τον Έντιν Τζέκο - και μέχρι στιγμής είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Σίτι.