The Manchester Derby: Τι λένε οι αριθμοί

Μαγική εικόνα ή δίκαιο αποτέλεσμα; Φταίει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ή το πάθος των παικτών του Ρομπέρτο Μαντσίνι; Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ, σπάζοντας μία παράδοση 42 χρόνων και το england365.gr σας παρουσιάζει το ντέρμπι της Δευτέρας με αριθμούς.



The Manchester Derby: Τι λένε οι αριθμοί

Η επιλογή του Σκωτσέζου τεχνικού να αφήσει στον πάγκο τους Άσλεϊ Γιανγκ και Αντόνιο Βαλέντσια και να παρατάξει την ομάδα του με τον Παρκ βασικό δεν αποδείχθηκε σωστή και η Γιουνάιτεντ ήταν σκιά του καλού της εαυτού.

Ταυτόχρονα, το πάθος των «πολιτών» το …μύριζες στην ατμόσφαιρα στο «Etihad Stadium» και ο Μαντσίνι τους προέτρεψε να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ποιο το αποτέλεσμα; Δείτε παρακάτω:

Μάντσεστερ Σ.

 

Μάντσεστερ Γ.

3

Σουτ στην εστία

0 *

8

Κόρνερ

8

17

Τάκλιν

36

450

Συνολικές Πάσες

396

 

Κατοχή Μπάλας

 

60,2 %

Α’ Ημίχρονο

39,8 %

45,6 %

Β΄ Ημίχρονο

54,4 %

Ο Σαμίρ Νασρί μπορεί να μην έκανε κάποια καθοριστική ενέργεια ήταν –όμως- ένας από τους κινητήριους μοχλούς του παιχνιδιού της Σίτι. Ο Γάλλος άσος ήταν ο κορυφαίος πασέρ των «πολιτών» με τα ποσοστά του στις εύστοχες μεταβιβάσεις να αγγίζουν το 91%, την ώρα που ο αντίστοιχος καλύτερος παίκτης για τη Γιουνάιτεντ ήταν ο Νάνι, με 72,5%.

* Είναι η πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ δεν έχει σουτ στην εστία, από το 2009!


Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη νίκη της Σίτι, η οποία ήταν η δεύτερη μέσα στο χρόνο επί της Γιουνάιτεντ, κάτι που είχε να συμβεί 42 χρόνια!

Διαβάστε ακόμη: 

 The Manchester Derby: Όσα δεν είδατε