Η Αγγλία του Euro

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων ολοκληρώθηκαν. Ολα τώρα στρέφονται στο σημαντικότερο event του καλοκαιριού, το ευρωπαικό πρωτάθλημα του 2012 σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η Ισπανία ξεκινάει σαφώς ως το πρώτο φαβορί τη διοργάνωση, ωστόσο, έχω την εντύπωση οτι η Ολλανδία του Μπερτ Βαν Μάαρβαικ θα είναι εκείνη που θα σηώσει στο τέλος το βαρύτιμο τρόπαιο. Οπως και να΄ χει, όλα αυτά έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να τα σχολιάσουμε. 



Η Αγγλία του Euro
Για την Αγγλία, η διοργάνωση αυτή έχει ιδιαιτερότητες. Ηταν πολλά αυτά που απασχόλησαν τα ''λιοντάρια'' τους προηγούμενους μήνες όσον αφορά το Euro με πρώτο και καλύτερο το θέμα του προπονητή. Ο Καπέλο απολύθηκε καθώς δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες της FA.
 
Πρώτη λύση, ο Χάρι Ρέντναπ της Τότεναμ. Κάτι παραπάνω από 2 μήνες κράτησε αυτό το σίριαλ. Τελικώς, επελέχθη ο Ρόι Χόντγκσον! Ο πρώην τεχνικός της Γουέστ Μπρομ καλείται να επαναφέρει τους Αγγλους στη κορυφή του ευρωπαικού χάρτη μετά απο πολλά χρόνια.
 
Σίγουρα, η πίεση θα είναι τεράστια αφού εκτός απο αγωνιστικά, ο κόουτς είχε να λύσει και εξωαγωνιστικά θέματα. Αναφέρομαι στο συμβάν ανάμεσα στον Τζον Τέρι και τον Αντον Φέρντιναντ που είχε ως αποτέλεσμα το ''κόψιμο'' από την αποστολή του αδερφού του δεύτερου, Ριο. 
 
Στα αγωνιστικά τώρα, διαβάζοντας με μία ματιά την αποστολή που επέλεξε ο Χόντγκσον, βλέπουμε το όνομα ενός 18χρονου! Αλεξ-Οξλέιντ Τσάμπερλειν ονομάζεται ο έφηβος που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η Αρσεναλ τού έδωσε ελάχιστες ευκαιρίες (κακώς) μέσα στη σεζόν, όμως και μόνο τα λίγα πράγματα που έδειξε έφταναν! 
 
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, τερματοφύλακας θα είναι ασυζητητί ο Τζο Χαρτ της Σίτι. Στην άμυνα τα δυο άκρα θα καλύψουν ο Γκλεν Τζόνσον (εκτός αν επιλέξει τον Τζόουνς της Γιουνάιτεντ) και ο Ασλει Κόουλ. Ο Τζον Τέρι... ψάχνει τον παρτνέρ του, με υποψηφιότητες να βάζουν οι Τζόλεον Λέσκοτ και Γκάρι Κέιχιλ. Ισως ο Χόντγκσον σκεφτεί οτι περισσότερο ο Κέιχιλ ταιριάζει λόγω του οτι με τον Τέρι αγωνίζονται (αν και οχι για μεγάλο χρονικό διάστημα) στην ίδια ομάδα. Στη μεσαία γραμμή γίνεται ένας χαμός! Πριν πούμε το οτιδήποτε έχει μεγάλη σημασία ποιό σύστημα θα παίξει η Αγγλία. Για παράδειγμα, αν επιλέξει το 4-3-3 είναι δεδομένο οτι Λάμπαρντ και Τζέραρντ θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα. Το θέμα είναι ποιός θα αγωνίζεται πίσω τους, σε ρόλο αμυντικόυ χαφ. Εδώ, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Σκοτ Πάρκερ ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Τότεναμ. 
 
Στα άκρα της επίθεσης Γουόλκοτ και Α. Γιάνγκ έχουν το προβάδισμα. Βέβαια, υπάρχει το σενάριο να βγάλει στα άκρα τον Ρούνει και να παίξει με τον Γουέλμπεκ στη κορυφή, κατι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Μια θέση στο βασικό σχήμα ψάχνουν και οι Ντάουνινγκ και Μίλνερ με τον δεύτερο να έχει την πολυτέλεια να μπορεί να αγωνιστεί σε περισσότερο από μία θέση. 
 
ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ
 
(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)