Premier League Review: Φούλαμ

Εάν η λέξη σταθερότητα χρειαστεί κάποτε συνώνυμο τότε το όνομα της Φούλαμ θα βρεθεί δίπλα της. Οι «κότατζερς» συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, άγγιξαν τα επίπεδα του 2009, όταν είχαν φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και όλα αυτά με διαφορετικούς προπονητές! Το england365.gr σας θυμίζει τη σεζόν των Λονδρέζων.



Premier League Review: Φούλαμ

Η άφιξη του Μάρτιν Γιολ, το καλοκαίρι, δημιούργησε προσδοκίες, κυρίως, για επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, οι προσδοκίες που γεννά το όνομα του Ολλανδού προπονητή δεν ήταν το μόνο «πρόβλημα» για τον ίδιο, αφού υπήρχε και η σύγκριση με την επιτυχημένη σεζόν που είχε ο Μαρκ Χιουζ και ακόμη νωρίτερα ο Ρόι Χότζον.

Ο Γιολ έπιασε από την αρχή δουλειά και δεν δίστασε να βάλει τη σφραγίδα του.

Τα κλειδιά του συλλόγου στο σπίτι του

Το ξέραμε από την εποχή της Τότεναμ. Ο Γιολ δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Ένα από τα βαριά πυροβολικά, όχι μόνο δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, αλλά έφαγε τον πάγκο …με το κουτάλι. Ο λόγος για τον Άντι Τζόνσον, ο οποίος με τα «μούτρα» και με τα συνεχή παράπονα το μόνο που κέρδισε είναι περισσότερο χρόνο εκτός ενδεκάδας. Και αν νομίζετε ότι ο Ολλανδός προπονητής το έκανε αυτό εκ του ασφαλούς, γιατί είχε τον Μπόμπι Ζαμόρα …stand by, τότε γελιέστε. Ο Άγγλος επιθετικός έφυγε δανεικός για την ΚΠΡ, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τι έκανε ο Γιολ; Άφησε τα πάντα πάνω στον Κλιντ Ντέμπσεϊ. Ο Αμερικανός άσος πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν συνώνυμο των γκολ και είχε πίσω του τον Μούσα Ντεμπελέ να αποτελεί το συνώνυμο των ασίστ. Οι δυο τους, μαζί με τουν Ντέιμιεν Νταφ και τον Πάβελ Προγκρέμπνιακ, ο οποίος ήρθε τον Γενάρη και έκανε τη διαφορά, αποτελούσαν κίνδυνο για οποιαδήποτε άμυνα. Όσον αφορά στη δική τους άμυνα, τα αδέρφια Ρίισε, ο Μπρέντε Χάνγκελααντ και ο εξαιρετικός Μαρκ Σβάρτσερ κάτω από τα δοκάρια αποτελούσαν εγγύηση.

Οι μηχανές στο φουλ

Ωστοσο, η κατάσταση δεν ήταν συνεχώς ρόδινη στην ομάδα, αφού χρειάστηκε να περάσει το μισό πρωτάθλημα για να αρχίσει να ανεβαίνει στη βαθμολογία. Μέχρι και την 13η αγωνιστική, η Φούλαμ «φλέρταρε» με την επικίνδυνη ζώνη, αλλά ο Μάρτιν Γιολ ήξερε ότι ήταν θέμα χρόνου να βγει στο γήπεδο η δουλειά που γίνονταν στις προπονήσεις.

«Παραφωνίες» υπήρχαν; Ναι, και ήταν σε έναν τομέα που κανείς δεν το περίμενε. Στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και η ομάδα έφτασε στον τελικό του μόλις 3 χρόνια πριν δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων. Η ισοπαλία κόντρα στην Οντένσε, στο Λονδίνο, την τελευταία αγωνιστική δεν επέτρεψε στους «κότατζερς» να συνεχίσουν περισσότερο στο θεσμό.

Ο Μάρτιν Γιολ καλείται να συνεχίσει το χτίσιμο της ομάδας, με την προοπτική να ανέβει κι άλλες θέσεις στη βαθμολογία. Βλέπετε, από το 2009 η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας αυξάνει σταθερά κατά 3 βαθμούς κάθε χρόνο.