Premier League Review: Σουόνσι

Να ‘χαμε χίλια μάτια να τη χαζεύουμε! Κάπως έτσι νιώθουν όσοι είχαν την τύχη να δουν από κοντά κάποιο αγώνα της Σουόνσι τη σεζόν που πέρασε. Το england365.gr συνεχίζει τα αφιερώματά του και σας θυμίζει την εικόνα των «κύκνων», την ημέρα που ο «αρχιτέκτονας» Μπρένταν Ρότζερς ανακοινώνεται από τη Λίβερπουλ.



Premier League Review: Σουόνσι

Και μπορεί ο 39χρονος τεχνικός να μη βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας για να συνεχίσει να την οδηγεί και τα επόμενα χρόνια σε ασφαλή μονοπάτια, ωστόσο οι βάσεις έχουν μπει.

Και είναι κάτι παραπάνω από στέρεες. Γερά θεμέλια.

 

Με το «καλημέρα» εντύπωση

Με τη συμπλήρωση 7 αγωνιστικών η Σουόνσι φιγούραρε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, αν και είχε μόλις 2 νίκες. Η ομάδα του Ρότζερς με εξαιρετική αλληλοκάλυψη σε όλους τους χώρους και με passing game το οποίο θα ζήλευαν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος –με εξαίρεση ίσως τη Μάντσεστερ Σίτι- κατάφερε να βάλει τις βάσεις για την παραμονή της από νωρίς.

Τα καλά αποτελέσματα δεν είχαν συνέχεια, τουλάχιστον όχι σε βάθος χρόνου και οι «κύκνοι» άρχιζαν να πέφτουν στη βαθμολογία. Μη φανταστείτε καμία σοβαρή …κατρακύλα, αφού η Σουόνσι ποτέ δεν έπεσε κάτω από την 14η θέση , από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, ενώ στην περίοδο που άφηνε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα με τις εμφανίσεις της, μέσα στο Μάρτιο, έφτασε ακόμη και στην 8η θέση του πίνακα!

 

Ενωμένη γροθιά

Το κατασκεύασμα του Ρότζερς προϋπέθετε σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή. Και εάν υπάρχει ελαφρυντικό για το ότι ο σύλλογος δεν τερμάτισε ακόμη πιο ψηλά, υπάρχει και το μυστικό της επιτυχίας. Ο Μίχελ Βορμ στο τέρμα, εάν δεν υπήρχε ο Τιμ Κρουλ της Νιούκαστλ, θα είχε πάρει τον τίτλο της «αποκάλυψης» της σεζόν στο σπίτι του. Υπάρχει κι άλλο μυστικό. Γκάλφι Σίγκουρντσον. Από όταν έφτασε στην ομάδα, το Γενάρη, πήρε φανέλα βασικού, σκόραρε 7 φορές στα 17 ματς που αγωνίστηκε και ανάγκασε τη Σουόνσι να τον αποκτήσει έναντι 8.5 εκατ. λιρών.

Ο Ισλανδός άσος, στα 22 του ακόμη, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μία τούρτα που θα γράφει πάνω την ημερομηνία 2011-2012 για να θυμίζει σε όλους πως μία ομάδα, με μικρό μπάτζετ, μπορεί να κυριαρχήσει σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες στατιστικών. Πως μπορούν οι αριθμοί και τα συστήματα να μετατραπούν σε θέαμα μέσα στο γήπεδο και πως γράφονται τα ωραία παραμύθια. Αυτά που αναγκάζουν τους πάντες να αποκαλέσουν Σουονσελόνα μία ομάδα από μία παραλιακή πόλη με 250.000 κατοίκους