Premier League Review: Νόριτς

Οι ευχάριστες εκπλήξεις στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ήταν αρκετές και θέση μεταξύ αυτών δικαιωματικά κατέχει και η Νόριτς. Το england365.gr συνεχίζει την ανασκόπηση της σεζόν που τελείωσε και σήμερα είναι η σειρά των «καναρινιών» του Πολ Λάμπερτ.  



Premier League Review: Νόριτς
Κάθε αρχή και δύσκολη…
Όταν το περασμένο καλοκαίρι οι νεοφώτιστοι προετοιμάζονταν για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ειδικοί και μη, θεωρούσαν τη Νόριτς ως μία από τις ομάδες που πολύ δύσκολα θα κατάφερναν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
 
Χωρίς υψηλό μπάτζετ και με τα μεγάλα ονόματα να απουσιάζουν από το ρόστερ, η Νόριτς ξεκίνησε… μουδιασμένα. Χωρίς νίκη στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος και με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών, η συνέχεια έμοιαζε ακόμα πιο δύσκολη.
 
«Καναρίνια» σε υψηλές… πτήσεις!
Στο συγκρότημα του Πολ Λάμπερτ ωστόσο, κανείς δεν έδειχνε να ανησυχεί και απ’ ότι φάνηκε άπαντες έπραξαν… ορθά! Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως το τέλος Οκτωβρίου, τα «καναρίνια» έχτισαν ένα καλό σερί με μόλις μία ήττα (το εκτός έδρας 2-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σε έξι παιχνίδια, το οποίο τους έφερε στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
 
Ακολούθησαν δύο σερί ήττες από Άστον Βίλα και Άρσεναλ, ωστόσο αποτέλεσαν απλά μία κακή «παρένθεση». Και αυτό γιατί από το 2-1 επί της ΚΠΡ στις 26 Νοεμβρίου, έως και το νικηφόρο πέρασμα από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στις 9 Απριλίου με το ίδιο σκορ κόντρα στην Τότεναμ, η Νόριτς έδειξε πως πρέπει να κάνεις… πολλά πράγματα για να την κερδίσεις. Τα αρνητικά αποτελέσματα λίγα… Οι νίκες σαφώς περισσότερες και διατήρησαν «χαλαρά» την ομάδα του Πολ Λάμπερτ στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης με την υπόθεση-σωτηρία να ξεκαθαρίζει πολύ πιο νωρίς απ’ ότι και ο πλέον αισιόδοξος φίλος της θα μπορούσε να φανταστεί.
 
Με εξασφαλισμένη την σωτηρία της, η Νόριτς παρουσίασε πολλές φορές στο χορτάρι ελκυστικό ποδόσφαιρο, με τα περισσότερα παιχνίδια της να έχουν αρκετά γκολ, αλλά και τους απαραίτητους βαθμούς που τελικά την έφεραν ισόβαθμη με τις Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι στην 10η θέση της βαθμολογίας.
 
Μετά τον Λάμπερτ τι;
Με στόχο τουλάχιστον την επανάληψη της φετινής τους διαδρομής, οι διοικούντες την ομάδα έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό της νέας σεζόν η οποία αποτελεί ερωτηματικό… Και αυτό γιατί ο «αρχιτέκτονας» της τελευταίας τριετίας, Πολ Λάμπερτ, ετοιμάζεται να αφήσει το «Κάροου Ρόουντ» για λογαριασμό της Άστον Βίλα και η αναζήτηση του ανθρώπου που θα αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση μοιάζει το πιο σημαντικό βήμα για τη επόμενη ημέρα στο σύλλογο…