Premier League Review: Σάντερλαντ

«Τέλος καλό, όλα καλά». Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίζεται η σεζόν για τη Σάντερλαντ, η οποία άλλαξε τα πάντα στη μέση της σεζόν και με τον εξαιρετικό της δεύτερο γύρο κατάφερε να σώσει τη σεζόν, η οποία την έφερε λίγο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Το england365.gr σας θυμίζει τι προηγήθηκε από τον Αύγουστο και μετά.  



Premier League Review: Σάντερλαντ

Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο και έτσι θα μπορούσε να είναι και για τις «μαυρόγατες» εάν δεν άλλαζαν προπονητή το Δεκέμβριο.

Ο Στιβ Μπρους είχε αρκετά χρήματα –για τα δεδομένα του συλλόγου- να δαπανήσει το καλοκαίρι και δεν τα …τσιγκουνεύτηκε.

Με τον ερχομό του Κόνορ Γουίκαμ, τον οποίο ήθελε η μισή Πρέμιερ, του Τζον Ο΄Σέι –με κανονική μεταγραφή-,του Σεμπάστιαν Λάρσον, του Τζέιμς ΜακΚλιν, του Ματ Κίλγκαλον, του Γουές Μπράουν, του Νίκλας Μπέντνερ, όλα προμηνύονταν θετικά.

Όλα; Όταν λέμε όλα εννοούμε όλα, εκτός από την περίπτωση που τίποτα δεν λειτουργεί σωστά!

Οι «μαυρόγατες» δεν απέδιδαν καλό ποδόσφαιρο και οι προσδοκίες γρήγορα μετατράπηκαν σε εφιάλτες, αφού έπρεπε να περάσουν 5 αγωνιστικές για να έρθει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα. Χαρακτηριστικό της …κατηφόρας είναι το γεγονός ότι μέχρι της 16η αγωνιστική, η Σάντερλαντ είχε μόλις 3 νίκες, με τις 2 από αυτές να έρχονται κόντρα σε Μπόλτον και Μπλάκμπερν, οι οποίες στο τέλος υποβιβάστηκαν.

 

Όλα τριγύρω αλλάζουν

Και κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο Μπρους απομακρύνθηκε για να τον διαδεχθεί ο Μάρτιν Ο’ Νιλ. Το κλίμα στα αποδυτήρια άλλαξε και αυτό άρχισε να φαίνεται σταδιακά μέσα στο γήπεδο. Νίκες με Μπλάκμπερν και ΚΠΡ, για να έρθει το «μπαμ» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και από εκεί και πέρα να αρχίσει η άνοδος της ομάδας από το όριο της επικίνδυνης ζώνης, έως την 8η θέση! Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι «μαυρόγατες» έκαναν όνειρα, ακόμη και για Ευρώπη, απέχοντας μόλις 7 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν εκεί.

Η …τρελή πορεία, όπως ήταν λογικό, κάποια στιγμή σταμάτησε και από τα μέσα Μαρτίου και για τις τελευταίες 8 αγωνιστικές η Σάντερλαντ δεν πήρε καμία νίκη. Μικρό το κακό, η ομάδα όχι απλά σώθηκε, αλλά κατάφερε να τερματίσει σε άκρως τιμητική θέση, με δεδομένη την αρχή που έκανε.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της έχει αρχίσει. Ο Μάρτιν Ο’ Νιλ έχει στα χέρια του ένα άκρως ικανοποιητικό ρόστερ και καλείται, κυρίως, όχι να το ενισχύσει, αλλά να το κρατήσει, αφού τα …αρπακτικά παραμονεύουν για τον Σεσενιό και την παρέα του.