Premier League Review: Άστον Βίλα

Μία σεζόν, την οποία άπαντες στο Μπέρμιγχαμ θα ήθελα να ξεχάσουν, είναι αυτή που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ. ΤοEngland365.gr, συνεχίζοντας την ανασκόπηση της χρονιάς, παρουσιάζει την φετινή πορεία της Άστον Βίλα.



Premier League Review: Άστον Βίλα
Αήττητο ξεκίνημα με… πολύ ισοπαλία!
 
Από την έναρξη της σεζόν τον περασμένο Αύγουστο, έως και τις αρχές Οκτωβρίου, τίποτα δεν προμήνυε τις δυσκολίες που θα συναντούσαν στην πορεία οι «χωριάτες».  Μέχρι την 1/10, η ομάδα του Άλεξ ΜακΛίς φρόντισε να μην γευτεί την… πικρή γεύση της ήττας. Με απολογισμό δύο νίκες (κόντρα σε Μπλάκμπερν και Γουίγκαν) και πέντε ισοπαλίες, η Βίλα βρέθηκε στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
 
Η πρώτη «κοιλιά»
 
Το τρίμηνο που ακολούθησε, από πλευράς αποτελεσμάτων αλλά και εμφανίσεων δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε σύνολο 12 αγώνων δεν αποτελούν κανένα σπουδαίο επίτευγμα, αλλά το εντυπωσιακό 3-1 επί της Τσέλσι την τελευταία ημέρα του 2011, ήταν αυτό που την διατήρησε στην 9η θέση της κατάταξης.
 
Κατηφόρα δίχως τέλος…
 
Μετά την πρώτη «κοιλιά» ακολούθησε η απόλυτη… κατηφόρα. Σε όλο το 2012 οι «χωριάτες» κατάφεραν να πετύχουν μόλις τρεις νίκες σε 19 παιχνίδια και όσο περνούσαν οι αγωνιστικές ο «κλοιός» γύρω από το λαιμό του ΜακΛίς και των ποδοσφαιριστών του έσφιγγε όλο και περισσότερο. Από την 9η θέση… κατρακύλησε στην 15η και ευτυχώς για την ίδια κατάφερε να διατηρηθεί εκεί μέχρι τέλους.
 
Να’ ναι καλά οι ισοπαλίες!
 
Με την έννοια «νίκη» να αγνοείται  τόσο στο «Βίλα Παρκ», όσο και μακριά από αυτό, πάλι καλά που υπήρχαν και οι ισοπαλίες. Ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ σημείωσε το τελευταίο του «τρίποντο» στη σεζόν στις 10 Μαρτίου απέναντι στη Φούλαμ (1-0) και έκτοτε φρόντιζε να γεμίζει το «σακούλι» με… μεμονωμένους βαθμούς οι οποίοι τελικά απεδείχθησαν «χρυσάφι».
 
Με 17 ισοπαλίες στο σύνολο, τερμάτισε πρώτη στην σχετική κατηγορία, με απόσταση μάλιστα από την αμέσως επόμενη. Μία τέτοια ήρθε και στο εντός έδρας 1-1 κόντρα στην Τότεναμ στην προτελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος όταν εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
 
Εποχή-Λάμπερτ
 
Όπως ακριβώς ήρθε (με πολύ γκρίνια δηλαδή), έτσι αποχώρησε από την ομάδα ο ΜακΛίς. Μία ημέρα μετά το τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στη Νόριτς, η διοίκηση έλυσε την συνεργασία της με τον Σκωτσέζο τεχνικό και μετά από αναζήτηση σχεδόν ενός μήνα κατέληξε σε συμπατριώτη του για την διάδοχη κατάσταση.
 
Ο Πολ Λάμπερτ άφησε το «Κάροου Ρόουντ» και τη Νόριτς για λογαριασμό της και πλέον όλοι θέλουν να ξεχάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται μια πολύ κακή χρονιά, ελπίζοντας πως η επόμενη θα βρει τους «χωριάτες» ξανά στην μάχη της Ευρώπης και όχι του υποβιβασμού.