Premier League Review: Υποβιβασμός

Με τις τρεις ομάδες που θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ ολοκληρώνεται το μεγάλο αφιέρωμα του england365.gr στη χρονιά που πέρασε. Θυμηθείτε την πορεία των Μπόλτον, Μπλάκμπερν και Γουλβς, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του Euro 2012.



Premier League Review: Υποβιβασμός

Μπορεί η μάχη της σεζόν 2010-2011 να μην επαναλήφθηκε σε απόλυτο βαθμό, αφού η Γουλβς αποτελούσε παρελθόν εδώ και καιρό, ωστόσο η Μπόλτον πάλεψε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Θυμηθείτε τι έγινε μέσα στη σεζόν:

 

Μπόλτον

Το πάθημα της περασμένης σεζόν δεν έγινε μάθημα για την Μπόλτον, η οποία μόνο σε λίγες περιπτώσεις κατάφερε να μείνει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Όουεν Κόιλ είδε τους παίκτες του να μην αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και –παρά τη συσπείρωση της ομάδας μετά το περιστατικό με τον Φαμπρίς Μουάμπα- μοιραία ήρθε ο υποβιβασμός.

Οι «τρότερς» άφησαν την επικίνδυνη ζώνη στο τελευταίο 1/3 της σεζόν και έκαναν την τελική τους αντεπίθεση, η οποία όμως δεν στάθηκε αρκετή για να τους κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

 

Μπλάκμπερν:

Η νίκη ερχόταν μόνο στις (σπάνιες) εκλάμψεις της, την περσινή σεζόν. Η πορεία της Μπλάκμπερν και η κατάληξή της, ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένες. Η ομάδα θα υποβιβαζόταν και μπροστά στον κίνδυνο αυτό, οι ιδιοκτήτες του συλλόγου «έκλεισαν» τα αυτιά στις φωνές των οπαδών που ζητούσαν αλλαγές. Για την ακρίβεια, στην πιο σημαντική αλλαγή που θα μπορούσε να έχει γίνει. Αυτή στη θέση του πάγκου. Ο Στιβ Κιν… δεν το ‘χε, αλλά τα αφεντικά εξ Ινδίας δεν το έβλεπαν. Η νίκη επί της Άρσεναλ, τον περασμένο Οκτώβριο τους «γλύκανε», αλλά ήταν απλά μια από τις ελάχιστες στιγμές που οι οπαδοί των «ρόβερς» χαμογέλασαν μέσα στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Η άλωση του «Ολντ Τράφορντ», την τελευταία μέρα του 2011, ήταν η ευτυχέστερη στιγμή της Μπλάκμπερν την περσινή σεζόν, που όμως, όσο κι αν άντεξε, οριστικοποιώντας τον υποβιβασμό της μια αγωνιστική πριν το φινάλε, ποτέ δεν έδειξε ικανή να διεκδικήσει κάτι καλύτερο…

Γουλβς

Η Γουλβς χάλασε τη …σούπα από νωρίς, αφού σχεδόν από τα μισά του πρωταθλήματος έδειξε ότι θα χάσει το τραίνο της παραμονής, σπάζοντας την παράδοση που θέλει και τις τρεις ομάδες να μάχονται για την παραμονή τους. Αν και οι «λύκοι» έπιασαν πάτο, στο τελευταίο 1/3 της χρονιάς, η επικίνδυνη ζώνη ήταν το μόνιμο …φλερτ τους από το Νοέμβρη και μετά. Η αλλαγή προπονητή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο Τέρι Κόνορ δεν μπόρεσε να σώσει το καράβι από το ναυάγιο.