Γαλλία-Αγγλία (preview)

Η ώρα που όλο το Νησί περίμενε έφτασε. Η εθνική Αγγλίας έχει να σηκώσει «το βάρος της ιστορίας», όπως είπε ο Ρόι Χότζον, και αντιμετωπίζει τη Γαλλία (19:00) στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Euro 2012. Ετοιμοπόλεμα όλα τα «λιοντάρια», χωρίς τον Γιαν Εμβιλά αναμένεται να παρατάξει τους «τρικολόρ» ο Λοράν Μπλαν.



Γαλλία-Αγγλία (preview)

Οι παίκτες του Ρόι Χότζον θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ειδικά στις 714 ημέρες που μεσολάβησαν από την τελευταία απογοητευτική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Στις δηλώσεις τους τονίζουν ότι έχει φτάσει η ώρα για κάτι μεγάλο, άσχετα εάν από αυτή την προσπάθεια απουσιάζουν αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα, λόγω τραυματισμών κυρίως.

Από την πλευρά της, η Γαλλία είναι σε εξαιρετική φόρμα και τα ρεπορτάζ των προπονήσεων της αναφέρουν ότι ο Φρανκ Ριμπερί …πετά φωτιές. Ωστόσο, η κατάσταση στην άμυνα δεν είναι καλή, αφού ο Φιλίπ Μεξές δεν δείχνει να είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Ο Μπλαν δεν έχει ηττηθεί για 21 αγώνες στον πάγκο των «τρικολόρ» και θέλει να αυξήσει το σερί του.

Το ίδιο ζευγάρι είχε αναμετρηθεί στην πρεμιέρα του ομίλου τους, στο Euro του 2004, με τη Γαλλία να επικρατεί με 2-1 και τους «τρικολόρ» να παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 5 παιχνίδια κόντρα στα «τρία λιοντάρια».

Αγωνιστικά νέα

Η εικόνα στις τελευταίες προπονήσεις των «τριών λιονταριών» είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτήν που επικρατούσε στην αρχή της προετοιμασίας. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ξεπέρασε τον Άντι Κάρολ στην «κούρσα» για τη θέση του «φουνταριστού» και ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να πάρει θέση βασικού. Δίπλα στον Σκοτ Πάρκερ, στα χαφ, θα είναι ο Στίβεν Τζέραρντ, με τον Τζέιμς Μίλνερ να φαίνεται ότι θα προτιμηθεί έναντι του Θίο Γουόλκοτ.

Στην πλευρά της Γαλλίας, ο Γιαν Εμβιλά έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλό του, ωστόσο η απουσία του από τις τελευταίες προπονήσεις κάνει τον Μπλαν να τον αφήσει στον πάγκο και να ρίξει τον Αλού Ντιαρά δίπλα στον Καμπάιγ. Μοναδικός προωθημένος ο Καρίμ Μπενζεμά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ – Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ – Τζέραρντ, Πάρκερ – Μίλνερ, Γιανγκ,Ντάουνινγκ - Γουέλμπεκ

Γαλλία: Γιορίς – Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Εβρά – Καμπάιγ, Ντιαρά – Ριμπερί, Νασρί, Μαλουντά - Μπενζεμά

TAGS: