Οι κορυφαίοι του Σουηδία-Αγγλία

Δεν ήταν μόνο το θέαμα και η συγκλονιστική εξέλιξη στο παιχνίδι που έκλεισε τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, αλλά και τα στατιστικά της αναμέτρησης της Σουηδίας με την Αγγλία φανερώνουν ότι το ποδόσφαιρο που παίχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου ήταν υψηλού επιπέδου. Το england365.gr σας παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες του ματς. 



Οι κορυφαίοι του Σουηδία-Αγγλία

Τα στατιστικά των Θίο Γουόλκοτ και Ντάνι Γουέλμπεκ «τρέλαναν» τα …μηχανάκια, με τον μέσο της Άρσεναλ να περνά στο τελευταίο ημίωρο και να συμβάλει τα μέγιστα στη νίκη των «τριών λιονταριών» με 3-2.

Ο Γουόλκοτ είχε 100% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, αφού και οι 7 βρήκαν κάποιον συμπαίκτη του.

Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας που σκοράρει και μοιράζει ασίστ στο ίδιο παιχνίδι, σε διοργάνωση Euro. Οι άλλοι τρεις είναι οι Γουέιν Ρούνεϊ, Τέντι Σέριγχαμ και Πολ Σκόουλς. Και όλα αυτά, με μόλις 13 επαφές με την μπάλα!

Δεν ήταν μόνο, όμως, οι δύο Άγγλοι που είχαν εξαιρετική απόδοση στο παιχνίδι της Παρασκευής. Δείτε αναλυτικά τους κορυφαίους:

Παίκτης

Απόδοση

Πάσες

Σβένσον

72

Τζέραρντ

59

Πάρκερ

56

Κάλστρομ

56

Τζόνσον

55

Τρέξιμο (σε μίλια)

Λάρσον

12

Κάλστρομ

11,8

Τζέραρντ

11,3

Πάρκερ

11,2

Κάρολ

11

Σουτ

Ιμπραΐμοβιτς

6

Κάλστρομ

4

Γουέλμπεκ

3

Τζέραρντ

3

Κάρολ

2

 

Και επειδή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η δουλειά που έκανε ο Σκοτ Πάρκερ στη μεσαία γραμμή, ο άσος της Τότεναμ ήταν ο κορυφαίος στη βρώμικη δουλειά. Τα 4 τάκλιν που έκανε ήταν τα περισσότερα από όλους τους παίκτες του γηπέδου, με τον Τζον Τέρι να ακολουθεί με ένα λιγότερο και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να έχει και αυτός τρία. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στα γκολ που έχουν σημειωθεί με κεφαλιά, αφού το 32% των γκολ που έχουν μπει στο Euro 2012 είναι με αυτό τον τρόπο, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. 

TAGS: