Ώρα Ρούνεϊ

Μόλις μία ημέρα έμεινε για το πέσιμο της αυλαίας στον 4ο όμιλο και το τελευταίο παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας –τουλάχιστον- για την πρώτη φάση. Ο Γούειν Ρούνεϊ ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή στο Euro 2012 και το england365.gr σας παρουσιάζει με αριθμούς το …βαρύ πυροβολικό των «τριών λιονταριών».



Ώρα Ρούνεϊ

Η …παλιοσειρά είναι έτοιμη να αποχωρήσει, με τον Ρίο Φέρντιναντ να το έχει κάνει ήδη, τους Τζον Τέρι, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ να βρίσκονται στη «δύση» της παρουσίας τους στην εθνική ομάδα και ο Ρούνεϊ παίρνει σειρά για την …ηγεσία.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί κόντρα στο Μαυροβούνιο, και –πλέον- ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή στο Euro.

Αυτή είναι η τρίτη του μεγάλη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο και ο ίδιος ελπίζει να είναι και …φαρμακερή. «Δεν βρίσκω το λόγο να μην κατακτήσουμε το τρόπαιο», δηλώνει και δείχνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την εθνική Αγγλίας σε αυτή την κατεύθυνση! Δείτε την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

 

-28 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, στις 74 συμμετοχές του, από το 2003 –όταν και έκανε το ντεμπούτο του-.

-Στα 3 μεγάλα τουρνουά που έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα έχει σκοράρει 4 φορές. Και τα 4 γκολ ήρθαν στο Euro 2004.

-Συνολικά, έχει δεχθεί 12 κάρτες, με τις 2 από αυτές να είναι κόκκινες.

-Παραδόξως, το ποσοστό νικών των «τριών λιονταριών» είναι υψηλότερο, όταν ο Ρούνεϊ δεν αγωνίζεται. Στο 60,8% με τον άσο της Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο, στο 67,6% χωρίς αυτόν.

-Τα 7 από τα 28 γκολ που έχει πετύχει ο Άγγλος άσος έχουν σημειωθεί μεταξύ του 30’-45’.