Πορτογαλία όπως λέμε...Τσέλσι

Την πορεία που ακολούθησε με την Τσέλσι την περασμένη χρονιά έθεσε ως παράδειγμα προς τους συμπαίκτες του ο Ραούλ Μεϊρέλες αναφερόμενος στο παιχνίδι της Πορτογαλίας επί της Ισπανίας με φόντο μια θέση στον τελικό του EURO 2012.



Πορτογαλία όπως λέμε...Τσέλσι

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν διαγράψει την Πορτογαλία από τις πιθανές διεκδικήτριες του τροπαίου, προτού ξεκινήσει η ημιτελική φάση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Πορτογάλος διεθνής συνέδεσε την πορεία της εθνικής του ομάδας με την φετινή πορεία των «μπλε», οι οποίοι απέκλεισαν από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπαρτσελόνα και στον τελικό νίκησαν την Μπάγερν Μονάχου.

«Κατέκτησα δύο τίτλους με την Τσέλσι και στον ένα από αυτούς κανείς δεν μας έδινε ούτε μια ελπίδα, ειδικά στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα» δήλωσε ο Μεϊρέλες και συνέχισε λέγοντας: «Τους διαψεύσαμε και κατακτήσαμε τον τίτλο. Ότι συμβαίνει μια φορά, μπορεί να ξαναγίνει. Η Πορτογαλία μπορεί να μάθει πολλά από αυτή τη πορεία. Ήρθε η ώρα να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας έχει δοθεί».

Ο 29χρονος μέσος τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν θα πρέπει να έχουν μόνο αμυντικό προσανατολισμό, καθώς κάτι τέτοιο θα σημαίνει και αποκλεισμό.

«Θα ήταν λάθος από πλευράς μας να προσπαθήσουμε να χαλάσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας. Θα πρέπει να παίξουμε ανοικτά και να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά άκρα μας» κατέληξε ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και της Πορτογαλίας.