Ώρα να μιλήσει το πνεύμα των «κανονιέρηδων»

Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση τελειώνει μια φουρνιά «κανονιέρηδων» που κατά κοινή ομολογία αν έπαιζαν πολύ καιρο μαζι θα ειχαν αποτέλεσμα. Η γενιά των παιδιών όπως ο Αντεμπαγιόρ ,ο Σεσκ, ο Κόλο Τουρέ, ο Φλαμινί, ο Χλεμπ, ο Κλισί και ο Ρόμπιν. Παίκτες που έχτισαν το όνομα του Βενγκέρ ως μάγου που βγάζει λαγούς απο το καπέλο του.    



Ώρα να μιλήσει το πνεύμα των «κανονιέρηδων»

 

Παιχτες που αποκτηθηκαν εναντι μικρου ποσου,που προσεφεραν, που αγαπησαν και που δεν...αντεξαν.(Εδω μπορουμε να βαλουμε και το Νασρι που ηρθε αργοτερα).

Γιατι ομως ολοι δεν αντεξαν; Ειναι τελικα ολοι προδοτες, αριβιστες, φιλοχρηματοι και εγωιστες που το μονο που τους νοιαζει ειναι το ποσα παραπανω θα περνουν την εβδομαδα;

Αυτο ειναι ευκολο να το πει ενας υποστηρικτης της Αρσεναλ. Να τοποθετησει στο απυροβλητο τη διοικητικη και τεχνικη ηγεσια και να φτιαχνει συνθηματακια για τον Αντεμπαγιορ και την προδοσια. Εχει ομως την δυνατοτητα καθε οπαδος να τοποθετησει στην ακρη τα συναισθηματα και την τοποθετηση της ομαδας πανω απο ολα, ωστε να αναζητησει τα αιτια που ολο και περισσοτερο αυτη η μεγαλη ομαδα του Νησιου εχει μετατραπει σε κερδοσκοπικη εταιρια για τους μετοχους της χωρις ιχνος συναισθηματος και με συναινοχο τον Αλσατο ...καθηγητη,που με τις πρακτικες του βοηθαει στην απατη που συμβαινει.

 Ο οπαδος της Αρσεναλ 
1)πληρωνει το ακριβοτερο διαρκειας στον κοσμο
2)εχει να χαρει τιτλο απο το 2005 και πρωταθλημα απο την υπερομαδα του Ανρι,του Καμπελ,του Βιειρατου Πιρες,του Μπεργκαμπ και των αλλων παιδιων 
3)πληρωνει συνδρομη ειτε ως golden member ειτε ως red member για να εχει δικαιωμα να εχει προτεραιοτητα για εισιτηρια των εντος εδρας παιχνιδιων
4)αποφερει 3.000.000 ευρω ανα παιχνιδι απο τα εισητηρια και της αγορες στα καταστηματα του γηπεδου.


Ολη αυτη η πελατειακή σχεση ανοιξε το φαυλο κυκλο που ολο γυρναει και παρασερνει ολο και περισσοτερους top-class παιχτες αφηνοντας την ομαδα φτωχοτερη.

Αν ομως ο κοσμος ειχε απαιτησεις δεν θα αφηνε τα φθηνα επικοινωνιακά και οικονομικα παιχνιδια να τον καταστησουν τον πελατη που θα πληρωσει για τη δοση του γηπεδου στην κατασκευαστικη του εταιρια. Ο Βενγκερ,ο Γκαζιδης ο Πιτερ Χιλ Γουντ και τα αλλα μπουμπουκια λοιπον δεν βρισκουν αντισταση στο πλανο λιτοτητας που ολο και περισσοτερο μας κανει να νοσταλγουμε τον Ανταμς, τον Ραιτ, τον Ανρι και τα αλλα παλια παιδια και τις δοξες αυτων.

Αυτο το πλανο το παρατηρουν απο τα ενδοτερα και οι ποδοσφαιριστες-προδοτες-ταληροφωνιαδες κτλ,κτλ που εχουν ακουστει. Και παρατηρουν οτι δεν υπαρχει πρακτικα η δυνατοτητα επιστροφης στις παλιες δοξες της μεγαλης Αρσεναλ. Οταν φθανει στο σημειο καποιος Μαντσινι, που προπονει καποια ομαδα που ουτε καν λεγεται μεγαλη στην Αγγλια, να λεει οτι σεβομαι το Βενγκερ και γιαυτο δεν θα του παρω τον Φαν Περσι καταλαβαινετε  το σημειο που εχει φτασει  η Αρσεναλ. Αλλα το πλανο συνεχιζεται.

Μετοχες να πουλαμε,(ακουσον,ακουσον 2012 αγγλικη ομαδα στο χρηματιστηριο),εισιτηρια, Τσαμπιονς Λιγκ να βγαινουμε και αν κατσει η κεντα και μας βγει κανενας Φαμπρεγκας να μην μπορουμε πλεον ουτε να τον κρατησουμε. Οχι γιατι δεν υπαρχουν χρηματα αλλα γιατι δεν υπαρχει πλανο. Ασχετα με την λιτοτητα που κανει η Αρσεναλ στα λειτουργικα της εξοδα θα μπορουσε να υπηρχε σωστοτερο πλανο. Περυσι ολο το καλοκαιρι ηταν γνωστο οτι δεν θα πωλούσαν τον Φαμπρεγκας αν δεν έπεφτε η 40αρα. Τελικα και 30 τον πουλησε και αντικαταστατη, δεν ειχε κλεισει με αποτελεσμα να κρεμεται απο τα χειλη του Μογες 1 ωρα πριν κλεισει η μεταγραφικη περιοδος (10 εκατ. λιρες κοστισε ο Μικελ Αρτετα). Αγοραστηκε επιπλεον ο Μερτεσακερ 6,5 εκατ. λιρες, ο Σαντος 4 εκτ. λιρες, ο Παρκ 2,5 εκατ. λίρες συν τον Ζερβινιο (12 εκτ) και τον Αλεξ-Οξλειντ Τσαμπερλειν (15εκτ). Τα προηγουμενα χρονια ειχαν γινει συμβολαια ανω των 50 χιλι λιωρν την εβδομαδα σε Τζουρου, Μπεντνερ, Ντενιλσον, Ντιαμπι, Αλμουνια  με αποτελεσμα να  ξεφορτωθει οσους μπορουσε με δανεισμο.

Αυτο ειναι το πλανο... Καμια οικονομικη τακτικη για την αναταγωνιστικοτητα της ομαδας και εμπιστοσυνη στα παιδια που αναμφιβολα δεν εκαναν για την Αρσεναλ και αυτο το εχει διαπιστώσει εκ των υστέρων ο Αλσατος. Οι σταρ λοιπον αναγνωριζουν αυτα τα χρονια την προσφορα του Βενγκερ στην ολοκληρωση τους ως αθλητες. Δεν βλεπουν προοπτικη ομως με αυτο το πλανο. Και αυτο δεν νομιζω οτι ονομαζεται προδοσια(Εξαιρω τον Νασρι, που επαναλαμβανε συνεχως οτι πιστευει στο πλανο και πως πρωτα θα δει τιτλο και μετα θα φυγει). Ειναι ωρα να το αντιληφθουν και οι οπαδοι, δρωντας αναλογως. 


Παντελης Μαρκαντωνακης 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)